НАГОРНИЙ ЯРОСЛАВ ВЯЧЕСЛАВОВИЧ
Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри Нагорний Ярослав Вячеславович

Рік вступу до аспірантури:          2023

Рік народження: 1996

Місце роботи, посада: кафе-пекарня «Пан Пекар» (ФОП «Нагорний Я.В.»), директор

Тема дисертації: «Розробка технології хліба з безглютенової сировини регіонального значення»

Науковий керівник: д.т.н., доцент, завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Самілик Марина Михайлівна

Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи:  0124U002836  «Розробка технологій виробництва харчових продуктів з доданою вартістю на принципах сталого розвитку» за науковим напрямом «Технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу »
Мета дисертаційної роботи наукове обґрунтування та розробка технології поживного безглютенового хліба з високоякісними характеристиками на основі суміші безглютенового борошна, що містить сировину регіонального значення  – кіноа Квартет.
Наукові публікації за темою дисертації

 

1.                  Самілик М., Нагорний Я. (2024). Вплив борошна кіноа на властивості тіста при виробництві безглютенового хліба. Збірник наукових праць державного біотехнологічного університету. №1 (35). С.39-46. ISSN: 2312-3990 (Print) 2519-2922 (Online).

2. Нагорний Я.В., Самілик М.М. Використання кіноа сорту квартет при виготовленні безглютенового хліба Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.). – Суми, 2024. – 592 с.

3. Нагорний Я.В., Самілик М.М. Технологія безглютенового хліба із використанням борошна кіноа. Гостинність туризм: наука, освіта, практика: матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю. Львів: Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, 30 травня 2024.