Мельник Оксана Юріївна
Доцент кафедри технології харчування
Е-mail: oxana7@i.ua
- Народилася 12 січня 1979 року у м. Немирів, Вінницької області.
- 1996-2002 навчалася у Національному університеті харчових технологій, спеціальність «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів».
- 2002-2005 – навчалася в аспірантурі Національного університету харчових технологій, спеціальність «Технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів».
- 2005 – захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів на тему «Дослідження технологічних властивостей модифікованих крохмалів і доцільність їх використання при виготовленні харчових концентратів швидкого приготування».
- З 2005 року працювала на посаді асистента, доцента на кафедрі технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів НУХТ.
- З 2013 – працює на посаді доцента кафедри технології харчування СНАУ.
- Основні навчальні дисципліни: Загальні технології харчової промисловості, Інноваційні технології харчової продукції (українською та англійською мовами), Харчові та дієтичні добавки, Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства.
- Напрям наукових досліджень:
- Розроблення та дослідження властивостей сухих овочевих сумішей і їх використання у харчовій продукції.
- Дослідження властивостей модифікованих крохмалів та їх застосування у виробництві харчових продуктів.
- Грантова, держбюджетна та госпдоговірна тематика:
- «Удосконалення технології ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями», 01.09.2017-30.06.2018.
- Підвищення квалї (стажування):
- Інститут післядипломної освіти НУХТ, випускна робота на тему «Сучасні вимоги до використання харчових добавок у продуктах щоденного споживання», 2018 рік.