Дзюба Ярослав – студент-магістр, проводив дослідження під керівництвом к.т.н. Савченко Марини Юріївни у рамках кваліфікаційної роботи. На базі лабораторії «Технологічного обладнання харчових виробництв» ауд. 116м було проведено низку експериментів, спрямованих на удосконалення технології виготовлення консервів із застосуванням автоматизованого стенду. У дослідженнях використовувалося сучасне обладнання:
стенд автоматичного контролю та керування технологічними параметрами теплового устаткування;
структурна схема підключення обладнання до PLC OWEN PR200;
PLC OWEN PR200;
SCADA-система;
електроавтоклав малої потужності.
Експериментальна частина полягала у виборі оптимального режиму стерилізації із контролем температури та тиску в реальному часі за допомогою SCADA.
Отримані результати дослідження лягли в основу третього розділу кваліфікаційної роботи, а також використані при написанні наукової статті та підготовці патенту на корисну модель.
