Одним із головних завдань неформальної освіти є підготовка здобувачів до самостійного життя. Неформальна освіта дає можливість отримати гарантії інтеграції на ринку праці, пропонуючи альтернативні форми навчання та новий зміст, які допомагають здобувачам пристосуватися до постійних трансформацій суспільства.
В межах освітньої програми «Харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» Ярослав ДЗЮБА та Анастасія ДЕХТЯРЕНКО опанували ряд загальних та фахових компетентностей, пройшовши курси неформальної освіти на Prometheus.
В межах ОК7 «Науково-дослідна робота» Анастасія вивчала курс «Критичне мислення в українському контексті». Ярослав в межах ВК1 «Заснування бізнесу у харчовій промисловості» пройшов курс «Підприємництво. Власна справа в Україні».
Для здобувачів таке навчання було ефективним, оскільки забезпечило різнопланове пізнання навколишнього світу на різних рівнях: когнітивному, практичному та чуттєвому. Базовим принципом даного досвіду стало «навитися вчитися».