Відбулася гостьова лекція Тетяни Степанової – кандидата технічних наук, доцента кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, організована Факультетом харчових технологій для здобувачів освіти Путивльського фахового коледжу СНАУ.

Тема лекції – «Кулінарні бренди Сумщини» – перенесла учасників у справжню кулінарну мандрівку древніми містами мальовничої Сумщини, яка має свої унікальні смачні візитівки та автентичні рецептури. Ці рецепти не лише зберігають традиції, а й можуть бути успішно впроваджені в закладах гостинності, підсилюючи туристичну привабливість регіону.

Окрема увага була приділена сучасним підходам до популяризації локальної кухні, крафтовим технологіям та ролі кулінарних традицій у розвитку інновацій у харчовій галузі.

Захід став корисним і натхненним для здобувачів, які цікавляться гастрономічними інноваціями, культурною спадщиною та створенням регіональних кулінарних брендів. Він продемонстрував, що подібні заходи є важливим містком між закладами освіти, сприяють поширенню знань, обміну ідеями та подальшій продуктивній співпраці.