СНАУ долучається до світового проекту “Ковчег смаку”. Сьогодні Марина Самілик, в.п.завідувача кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, стала учасником установчої конференції Slow Food Ukraine Ark of Taste. Проект «Ковчег Смаку», заснований у 1996 році, покликаний допомогти дрібним виробництвам, яким загрожує індустріальне сільське господарство, погіршення екології та змішування смаків. Наукова комісія «Ковчега Смаку» знаходить і реєструє рідкісні, але з достатнім потенціалом продукти, рослини і породи тварин. При цьому вона керується наступними критеріями: унікальний смак, зв’язок з територією, традиційність виробництва, непромисловий характер виробництва, ризик зникнення. В ході конференції було визначено умови участі в даному проекті та роль університету в ньому.