Аспірант, асистент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5300-5142
ID Scopus: 59153102500
ResearcherID: KAM-2255-2024
Scholar google: https://scholar.google.com/citations?user=yawI4P8AAAAJ&hl=uk
Телефон: +380992504381
E-mail: yana.illiashenko@snau.edu.ua
Народилася 9 листопада 1997 року
2017-2019 – навчалась у Сумському філіалі Національного університету харчових технологій, отримала диплом Бакалавра за спеціальністю «Харчові технології»
2021-2022 – навчалась у Сумському національному аграрному університеті, отримала диплом Магістра за спеціальністю «Харчові технології»
2023 – вступила до аспірантури за спеціальністю «Харчові технології»
2023-2025 – навчалась у Сумському національному аграрному університеті, отримала диплом Магістра за спеціальністю «Агрономія»
2023-2025 – навчалась у Royal Agricultural University, отримала диплом Master of Science in Sustainable Agriculture and Food Security
З липня 2024 року працює завідувачем підготовчого відділення центру по роботі з іноземними студентами
З вересня 2025 року працює асистентом кафедри технологій та безпечності харчової продукції
Тема дисертаційної роботи: «Розроблення технології комплексного використання горобини чорноплідної та продуктів її перероблення»
Науковий керівник: професор, завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Самілик Марина Михайлівна
Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0122U200866 «Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти» (№ ДЗ/125 – 2022 від 23 вересня 2022р.) за науковим напрямом «Раціональне природокористування»
Мета та завдання дисертаційної роботи: комплексна переробка горобини чорноплідної та використання її побічних продуктів у харчовій промисловості, зменшення кількості виробничих відходів
Участь у міжнародних проєктах:
Університет: Hochschule Weihenstephan – Triesdorf, (Німеччина)
Факультет: Факультет сільського господарства, продовольства та харчування
Програма: Управління харчуванням. Віртуальний зимовий семестр: 01.10.2022 – 14.03.2023
Публікації:
1. Samilyk, M., Illiashenko, Y., Rudichenko, Y.,Yevtushenko, Y., Huba, S., Tkachuk, S., Ryzhkova, T., Heida, I., Lysenko, H., & Severin, R. (2024). Determination of the antioxidant potential of processing products of osmotically dehydrated chokeberry fruits and beer enriched with them. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (128), 26–33. https://doi.org/10.15587/1729- 4061.2024.301159
2. Ілляшенко Я., Самілик М. (2023). Розроблення технології комплексного використання горобини чорноплідної та продуктів її перероблення. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», 25 жовтня 2023. – К.: НУХТ, – 186 с.
3. Ілляшенко Я., Самілик М. (2023). Доцільність використання осмотичної дегідратації при комплексній переробці горобини чорноплідної. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2027 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2023 р.С.295-296.
4. Ілляшенко Я., Самілик М. (2024). Використання горобини чорноплідної в якості альтернативного джерела продовольчої сировини. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ – Суми, 2024.
