Соколенко Вікторія Вікторівна

Старший викладач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів

ID Scopus: 57225194146

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2049-7013

ID Web of Science: V-8631-2018

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=ru&user=H4PL8tgAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F5RqPvhj8KzYspBH3m6Lhyo3WtynoZZFUkN4_-pwnI5NWDxJpUssWyKMxpLCecdB-ST-tpIG2SQZOi1GUX7UqQclVSMtM1DiiBn1TuX4kDNCmzGpT_6agn0bJriiSShZNIuNlag

Телефон: +380666462506

E-mail: viktoriya.tsygura@ukr.net, корпоративна пошта: viktoriia.sokolenko@snau.edu.ua

Народилася у 1988 році у с.Дейманівка, Срібнянський район, Чернігівська обл., українка

 Освіта:

2005-2010 – Сумський національний аграрний університет,

Спеціальність: «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», диплом з відзнакою, магістр

2013-2017 навчання в аспірантурі Одеської національної академії харчових технологій, спеціальність 05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».

2016-2018 Сумський національний аграрний університет,

 Спеціальність: 075 «Маркетинг», магістр

Досвід роботи:

2011-2013 рр. Дігтярівський професійний аграрний ліцей, викладач спецдисциплін.

2013 по теперішній час, асистент, старший викладач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів.

Основні навчальні дисципліни: «Харчова мікробіологія», Навчальна практика.

3 вересня 2021 року – провідний фахівець з профорієнтаційної роботи приймальної комісії

Напрям наукових досліджень: Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції. Удосконалення якості м’ясних виробів шляхом корекції технологічних властивостей м’ясної сировини.

Напрями наукової діяльності:

Публікації за напрямами наукових тематик кафедри:

0119U101237 Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції (03.2019-03.2024)

Xuanxuan Qin.  Influence of sesame flour on physicochemical properties of sour milk drinks / Xuanxuan Qin, M. Samilyk, Yanghe Luo, V. Sokolenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2021. - No. 3 (111). (Scopus)

Samilyk, M.,  Korniienko, D., Bolgova, N.,  Sokolenko, V. Boqomol, N. (2022).  Application of derivative products of processing wildberries for enrichment of pressedsugar. Eastern-EuropeanJournalofEnterprise Technologies, 3 (11 (116)),  (Scopus)

Bal’-Prylipko, L., Samilyk, M., Korniienko, D., Paska, M., Ryzhkova, T., Yatsenko, I., Hnoievyі I., Tkachuk, S., Bolgova, N., & Sokolenko, V. (2023). Determination of quality indicators of sugar fortified with a by-product of elderberry processing. EEJET, 4(11 (124), 65–72. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.284885. (Scopus)

Болгова Н.В. Залежність процесу виробництва сичужних напівтвердих сирів від якісних показників молока-сировини/ Н.В. Болгова, С.О. Губа, Ю.І. Скляренко, В.В. Цигура, М.М. Марченко «Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького, серія Харчові технології, 2019, т 21, № 92. С. 42-46. (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Natalia Bolgova, Viktoriia Tsyhura, Tamara Khmeliuk Innovative Aspects оf Sunflower Isolate Use in Technology of Craft Products. Restaurant and hotel consulting. Innovations. 2020 Vol. 3 No 2. 252 – 261. DOI: 10.31866/2616-7468.3.2.2020.219709

Соколенко В.В. Регулювання якісних показників жирової тканини в передзабійний період / Соколенко В.В., Віннікова Л.Г., Самілик М.М., Болгова Н.В. // Вісник Львівського торгово-економічного університету. Технічні науки, № 26,2021 с.78-85 DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2021-26-11 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Болгова Н.В. Технологія виробництва безлактозного йогурту  з дотриманням принципів системи НАССР/ Болгова Н.В., Самілик М.М., Назаренко Ю.В., Соколенко В.В.// Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. Вип. 4.с. 33-46.DOI: https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.4.4 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Болгова Н.В. Технологія виробництва безлактозного йогурту  з дотриманням принципів системи НАССР/ Болгова Н.В., Самілик М.М., Назаренко Ю.В., Соколенко В.В.// Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. Вип. 4.с. 33-46.DOI: https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.4.4 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Синенко Т.П. Дослідження впливу типу цукру на реакцію майярав модельних системахіз гідролізатом сироваткових білків/ Синенко Т.П., Флорова Н.Е., Соколенко В.В., Губа С.О.// Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2022. Вип. 1. С. 135-146. DOI https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.1.15 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Петрова О. І., Болгова Н. В., Губа С. О., Соколенко В. В., Доденко А. В. Наукове обґрунтування використання насіння маку при виробництві сирків кисломолочних / Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», випуск 3 (49), 2022. с.51-57. DOI https://doi.org/10.32845/msnau.2022.3.8 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Рижкова Т. М., Самілик М. М., Болгова Н. В., Губа С. О., Соколенко В. В. Удосконалення технології сиркових мас із використанням порошку калини /  Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», випуск 3 (49), 2022. с.69-74.   DOI https://doi.org/10.32845/msnau.2022.3.10 (вітчизняне фахове видання категорії Б)

Болгова Н. В., Ільченко Н. О., Губа С. О., Соколенко В.В. Аналіз технології виробництва твердого сиру з рослинними добавками. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету: Том 13 № 1 (2023) с. 20

Губа С. О., Бабенко Б. В., Болгова Н. В., Соколенко В.В. Дослідження рівня обізнаності молоді в питаннях впливу екологічної складової на безпечність харчової продукції. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету: Том 13 № 1 (2023) с.26 DOI: 10.31388/2220-8674 -2023-1-26

Болгова, Н. В., Опімах, Т. С., & Соколенко, В. В. (2023). Використання кіноа у виробництві м’яких сирів. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (3 (53), 15-19. https://doi.org/10.32782/msnau.2023.3.3

Bolgova, N., Huba, S., Sokolenko, V., & Mazhara, A. (2023). Дослідження впливу вітамінів на процес ферментації при виробництві йогурту. НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Харчові технології, 25(100), 43-46. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10007

Патенти:

  1. Патент UA 152392 МПК A23C 19/068 (2006.01) A23C 21/06 (2006.01) Спосіб виробництва сиру м’якого сироваткового «Карамелька» / Ладика В.І., Болгова Н.В., Самілик М.М., Соколенко В.В., Назаренко Ю.В.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u202200493; заявл. 02.2022; опубл. 25.01.2023, Бюл. № 4, 2023р.
  2. Патент UA 146779 МПК A23С 19/072 (2006.01) Спосіб виробництва сиру напівтвердого типу чеддер «Ніч» / Болгова Н.В., Цигура В.В; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2020 06237; заявл. 28.09.2020; опубл. 18.03.2021, Бюл. № 11, 2021р.
  3. Патент UA149984 МПК A23K50/30 Спосіб підвищення стресостійкості свиней / Віннікова Л.Г., Соколенко В.В, Синиця О.В., Агунова Л.В.; заявник Одеська національна академія харчових технологій. – № u202103509; заявл. 06.2021; опубл. 22.12.2021.
  4. Патент UA 141394 МПК A23С 19/08 (2006.01) Спосіб виробництва сиркової пасти «Часничок» / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Єресь І.О.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08777; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р.
  5. Патент UA 141397 МПК (2020.01) A23С, А23С 19/08 (2006.01) Спосіб виробництва плавленого сиру з сухим харчовим екстрактом листя волоського горіха / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Кревсун К.В., Хмелюк Т.А.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08781; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р.
  6. Патент UA 141396 МПК (2020.01) A23С 19/00 Спосіб виробництва плавленого сиру з йодказеїном / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Галета Ю.С., Хмелюк Т.А.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08780; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р.

Грант «Удосконалення професійних навичок в галузі м’ясопереробки України» (2018, Європейський банк реконструкції та розвитку)

Підвищення кваліфікації:

  1. ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат», 2018, 2020
  2. Онлайн-форум «Впровадження системи ННАССР для операторів ринку харчової продукції», 20.10, 2020 року
  3. Weihenstephan-Triesdorf, certificate, Nr 57565498, “Methods of simplified Program planning processes using the MAX software”, 11 April – 8 Mar 2022, 6 ECTS (180 hours)
  4. Вебінар науково-методичного центру вищої та фахової перед вищої освіти «Контроль параметрів технологічних процесів у системі НАССР», 2 год, 28 квітня 2022 року
  5. НУБіП України. Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму. 31.10.-11.11.2022. Кількість кредитів - 2 (60 годин). Свідоцтво СС00493706/017686-22
  6. Проходження X Міжнародної програми підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників “Разом із Нобелівськими Лауреатами: Цінності, Досвід, Знання, Компетентності і Технології для Формування Успішної Особистості та Трансформації Оточуючого Світу“ та отриманий Міжнародний Сертифікат № 10839 від 11 березня 2023 р. 6 ECTS (180 годин)

Державні та відомчі нагороди:

Відзнака «Людина року» за вагомий внесок в організацію профорієнтаційної  роботи, активне залучення молодого покоління на навчання в СНАУ, участь у проведенні вступної кампанії 2022 року,  за високий професіоналізм та цілеспрямованість у роботі ( грудень 2022 року)

Грамота міського голови  за наполегливу сумлінну працю, значні досягнення у професійній діяльності, вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки та з нагоди початку нового навчального року( серпень2023).

CV Sokolenko_Viktoriia