Черняков Валентин Анатолійович
Рік вступу до аспірантури: 2023
Рік народження: 2000
Електронна пошта: v.chernyakov.gs@snau.edu.ua
Тема дисертаційної роботи: «Технологія снекової продукції на основі рослинної сировини»
Науковий керівник: к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології харчування, Мельник Оксана Юріївна
Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри: Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0119U103484 «Наукове обґрунтування і розробка технологій харчової та кулінарної продукції з використанням інноваційних видів сировини»
0125U002331 «Технологічні рішення у виробництві харчових продуктів: інновації та перспективи»
Мета дисертаційної роботи: розробка технології снекової продукції на основі рослинної сировини, як альтернативи м’ясним закускам, для людей пов’язаних зі спортом, активним туризмом чи тривалими подорожами на різних видах транспорту, які відмовилися від споживання продукції тваринництва.
ПУБЛІКАЦІЇ
Статті:
- Черняков, В. А., & Мельник, О. Ю. (2024). АНАЛІЗ РИНКУ СНЕКОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ЇЇ ВИРОБНИЦТВІ. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (2 (56), 108-113. https://doi.org/10.32782/msnau.2024.2.15 (фахове видання категорії «Б»)
Тези:
- Черняков В.А. Технологія снекової продукції з використанням рослинної сировини / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента (13-17 листопада 2023 р.) – С.: СНАУ. – с. 407
- Черняков В.А. Аналіз споживчого ринку снеків в Україні / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів”Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті” (11–12 квітня 2024 р.) – Київ: НУХТ. – Ч.1., 2024. – с. 28
- Черняков В.А. Перспективи використання сочевиці та борошна зеленої гречки в технології снекової продукції / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.) – С.: СНАУ, 2024. – с. 611
- Черняков В.А. Сочевиця як інноваційна сировина для снеків / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» (17–18 вересня 2024 р.) – К.: НУХТ, 2024. – с. 164-165
- Черняков В.А. Методи термічної обробки снекової продукції / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів і аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента – (18-22 листопада 2024 р.). –Суми, 2024. – 496 с.
- Черняков В.А. Пророщування сочевиці як метод підвищення її поживної цінності та функціональних властивостей / Черняков В.А., Мельник О.Ю. // Матеріали V Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 03-28 лютого 2025 р.) / ТДАТУ: ред. кол., С. В. Кюрчев, В. М. Кюрчев, В. Т. Надикто, О. Г. Скляр [та ін.]. – Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – 85-86 с.