Пономаренко Валерія Ігорівна

Пономаренко Валерія Ігорівна

Рік вступу до аспірантури: 2024

Рік народження: 2001

Електронна пошта: v.ponomarenko.gs@snau.edu.ua

Тема дисертаційної роботи: «Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів з додаванням борошна зеленої гречки»

Науковий керівник: доктор філософії, доцент кафедри технології харчквання, Олена Юріївна Кошель

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри: Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0119U103484 «Наукове обґрунтування і розробка технологій харчової та кулінарної продукції з використанням інноваційних видів сировини» 

Мета дисертаційної роботи: наукове обґрунтування та розробка технології бісквітного напівфабрикату з функціональними властивостями, що включає часткову заміну пшеничного борошна на борошно зеленої гречки, з метою оптимізації структурно-механічних властивостей та підвищення харчової цінності готового продукту при збереженні високих органолептичних показників.

 

 

 

 

 

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Статті:

  1. Кошель О. Ю., Пономаренко В. І. Особливості технології бісквіту з використанням борошна зеленої гречки. Scientific bulletin of the Tavria State Agrotechnological University. 2025. Т. 15, № 1. С. 309–315. URL: https://doi.org/10.32782/2220-8674-2025-25-1-38 (фахове видання категорії «Б»);
  2. Кошель О. Ю., Пономаренко В. І. Використання натуральних барвників у кондитерських виробах. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2025. № 3. С. 341–347. URL: https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2025.3.36  (фахове видання категорії «Б»);
  3. Assessment of the content of flavonoids in green buckwheat flour / O. Sereda та ін. Technology audit and production reserves. 2025. Т. 5, № 3(85). С. 29–34. URL: https://doi.org/10.15587/2706-5448.2025.341092 (журнал, який індексується в наукометричних базах даних Scopus).

Тези:

  1. Кошель О., Пономаренко В. Характеристика зеленої гречки як джерела функціональних компонентів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали VI Міжнар. науково-практ. інтернет-конф., м. Запоріжжя, 1–25 листоп. 2024 р. Запоріжжя, 2024. С. 146–149.
  2. Кошель О., Пономаренко В. Використання нетрадиційної сировини для виробництва бісквітів. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента, м. Суми, 18–22 листоп. 2024 р. Суми, 2024. С. 488.
  3. Кошель О., Пономаренко В. Порівняльна характеристика пшеничного борошна та борошна зеленої гречки. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. науково-практ. інтернет конф. молодих уч., м. Запоріжжя, 3–28 лют. 2025 р. Запоріжжя, 2025.
  4. Кошель О., Пономаренко В. Роль яєць у технологічному процесі виробництва бісквіту. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ, 14–18 квіт. 2025 р. Суми, 2025. С. 380;
  5. Кошель О., Пономаренко В. Борошно зеленої гречки як альтернатива пшеничному у виробництві бісквітів. Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали ХIІ Міжнар. науково-практ. конф., м. Київ, 24 верес. 2025 р. Київ, 2025. С. 160.
  6. Пономаренко В., Кошель О. Ю. Способи приготування бісквітних напівфабрикатів. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента, м. Суми, 17–21 листоп. 2025 р. Суми, 2025. С. 494