Cвяткування Масляної в Тростянці

Крафтові сири, крафтові ковбаси, крафтове пиво… Сьогодні всі продукти з епітетом «крафтовий» користуються надзвичайною популярністю, адже створюють відчуття унікальності, натуральності та особливої історії продукту. І це не дивно адже, по суті, крафтове виробництво є таким, що випускає невеликі партії продукту, який виготовляється на малих потужностях, практично вдома на кухні. До такої продукції у споживача формується довіра, бо створена вона «як для себе».

Прослідковуючи тенденцію Сумський національний аграрний університет і собі взявся опановувати популярний метод виробництва. Так на кафедрі технологій та безпечності харчових продуктів з’явилися перші сири, ковбаси, хліб, виготовлені за крафтовим підходом.

14 березня під час святкування Масляної в Тростянці викладачі факультету харчових технологій представили свою продукцію на загал. Кожен охочий міг придбати різноманітні сорти сирів, ковбаски, масло, виготовлені за унікальною технологією науковцями університету.