Гостьова лекція Рижкової Таїсії Миколаївни

08 листопада для здобувачів освітнього рівня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» була проведена гостьова лекція доктора технічних наук, професора кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету, Рижкової Таїсії Миколаївни, на тему: «Порівняльна характеристика коров’ячого та козиного молока – нової сировини для молочної промисловості». Козине молоко є надзвичайно перспективною сировиною для використання у харчовій промисловості, оскільки воно краще засвоюється, порівняно з коров’ячим, не викликає алергічних реакцій.
Таїсія Миколаївна детально вивчала властивості козиного молока-сировини і поділилася зі студентами «секретами» надання йому бажаних органолептичних показників якості, підвищення виходу продукції та напрямками використання побічних продуктів виробництва. Крім того, студенти ознайомилися з асортиментом інноваційних видів молочних продуктів на основі козиного молока. Зокрема, інтерес викликало фіалкове морозиво та сир «Подарунковий».