ФІЛОН АНДРІЙ МИХАЙЛОВИЧ
 

 

 

в’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри

ФІЛОН АНДРІЙ МИХАЙЛОВИЧ

 Рік вступу до аспірантури:                2022

Рік народження: 1990

Місце роботи, посада: ФОП «Філон А.М.», підприємець

Тема дисертаційної роботи: «Технологія напівфабрикатів з Ахатини гігантської та харчових продуктів з їх використанням».

Науковий керівник: к.т.н., доцент, кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Геліх Анна Олександрівна

Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи:

1. Госпдоговірна тематика: «Консультування з питань розробки технічної документації на новий вид сировини»

2. Держбюджетна тематика: «Розробка технічної документації на білкову сировину подвійного призначення», №0122U201388, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України

3. Держбюджетна тематика: «Розробка технічної документації на напівфабрикати з рослинної сировини підвищеної біологічної цінності подвійного призначення», №0122U201635, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України

4. Держбюджетна тематика: «Розробка технічної документації на напівфабрикат з рослинної сировини для м’ясних фаршевих виробів подвійного призначення», №0122U202024, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України

Мета дисертаційної роботи Переробка Ахатини гігантської та інших гідробіонтів, яких економічно вигідно вирощувати в теплицях, для отримання дрібнодисперсного порошку та білкового ізоляту у вигляді гелю.
Публікації

 

1.Helikh Anna, Filon Andrii,  Liu Yan, Duan Zhenhua. (2023). Sausage technology for food sustainability: recipe, color, nutrition, structure. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4 (11 (124)), 47–58. (Scopus Q3) Українське видання.

2. Anna O. Helikh, Andrii M. Filon,  Yan Liu, Xiaoxian Tang, Zhenhua Duan, Aiqing Ren. (2023). Beetroot (Beta vulgaris L. var. conditiva Alef.) pretreated by freeze-thaw: influence of drying methods on quality characteristics. CyTA – Journal of Food, 21(1).(Scopus Q2/WoS (Impact Factor 2.7) Зарубіжне видання.