ІЛЛЯШЕНКО ЯНА ІВАНІВНА
 

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри

ІЛЛЯШЕНКО ЯНА ІВАНІВНА

 Рік вступу до аспірантури:          2023

Рік народження: 1997

Місце роботи, посада: Сумський фаховий коледж економіки і торгівлі, викладач

Тема дисертаційної роботи: «Розроблення технології комплексного використання горобини чорноплідної та продуктів її перероблення»

Науковий керівник: к.т.н., доцент, завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Самілик Марина Михайлівна

Дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0122U200866 «Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти» (№ ДЗ/125 – 2022 від 23 вересня 2022р.) за науковим напрямом «Раціональне природокористування»

Мета та завдання дисертаційної роботи комплексна переробка горобини чорноплідної та використання її побічних продуктів у харчовій промисловості, зменшення кількості виробничих відходів
Участь у міжнародних проєктах Університет: Hochschule Weihenstephan – Triesdorf,  (Німеччина)

Факультет: Факультет сільського господарства, продовольства та харчування

Програма: Управління харчуванням. Віртуальний зимовий семестр: 01.10.2022 – 14.03.2023

Публікації 1. Samilyk, M., Illiashenko, Y., Rudichenko, Y.,Yevtushenko, Y., Huba, S., Tkachuk, S., Ryzhkova, T., Heida, I., Lysenko, H., & Severin, R. (2024). Determination of the antioxidant potential of processing products of osmotically dehydrated chokeberry fruits and beer enriched with them. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (128), 26–33. https://doi.org/10.15587/1729- 4061.2024.301159

2. Ілляшенко Я., Самілик М. (2023). Розроблення технології комплексного використання горобини чорноплідної та продуктів її перероблення.  Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», 25 жовтня 2023. – К.: НУХТ, – 186 с.

3. Ілляшенко Я., Самілик М. (2023). Доцільність використання осмотичної дегідратації при комплексній переробці горобини чорноплідної. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2027 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2023 р.С.295-296.

4. Ілляшенко Я., Самілик М. (2024). Використання горобини чорноплідної в якості альтернативного джерела продовольчої сировини. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ – Суми, 2024.