На факультеті харчових технологій відбулася науково-практична онлайн конференція

У середу, 11 листопада 2020 року, відбулося засідання науково-практичної конференція викладачів, аспірантів та студентів факультету харчових технологій Сумського НАУ. У зв’язку із карантинним режимом захід відбувся в онлайн-форматі на платформі «ZOOM».

Загалом свої напрацювання для участі у конференції подали більше 25 юних науковців факультету харчових технологій. Серед учасників також були присутні молоді науковці з Китаю. У ході онлайн-конференції учасники презентували доповіді щодо своїх наукових досліджень, які вони планують впроваджувати на виробництві, а також обмінювалися своїм науковим досвідом.

Послухати доповіді своїх колег та підтримати вихованців «зібрались» студенти і викладачі факультету харчових технологій. Заступник декана з якості освіти та наукової роботи факультету харчових технологій, Степанова Тетяна Михайлівна, підготувала теплі слова усім, хто зробив науково-дослідницький внесок у роботу конференції. «Я дуже вдячна студентам та їхнім науковим керівникам, які, попри карантин, таки змогли виголосити доповіді. Звісно, ми розрахували на дещо інші масштаби та формат конференції. Проте я впевнена, що онлайн-режим участі у конференції стане ще одним корисним досвідом для кожного з нас», – зазначила Тетяна Степанова. Також з вітальним словом до молодих науковців та глядачів звернулася декан факультету харчових технологій Мельник Оксана Юріївна: «Я дуже рада, що наша конференція таки відбувається і ми можемо обмінюватися своїм науковим досвідом навіть на відстані. Сьогодні ми маємо чудову нагоду послухати доповіді наших юних науковців, тож бажаю всім успіху!»

Під час доповідей кожен слухач мав змогу поставити запитання у чаті або поспілкуватися із молодими науковцями після виступів. Таким чином дистанційний формат роботи не завадив якісному обміну науковою інформацією.