New Food Summit 2025 – день, що надихає на майбутнє харчової індустрії! Викладачі кафедри технології харчування Сумського НАУ – Дмитро БІДЮК та Ольга СЕРЕДА взяли офлайн-участь у New Food Summit 2025 у м. Київ в КВЦ “Парковий” як одному із наймасштабніших заходів України, присвяченому інноваціям у харчовому та агропромисловому секторі.
Саміт зібрав провідних експертів, науковців і представників бізнесу, які на панельних дискусіях ділилися баченням майбутнього агрохарчової переробки, обговорювали глобальні тренди в food-індустрії, використання штучного інтелекту у виробництві продуктів, нові формати здорового харчування, експортні стратегії українських виробників та багато інших тематик.
Важливим досвідом для представників університету була дегустація продуктів майбутнього в зоні New Food Bar, а також ознайомлення з інноваційними рішеннями та технологіями для Agro- та Food-сфер в EXPO-зоні.
«Особисто для мене участь у цьому заході стала потужним джерелом натхнення. Було цікаво побачити, як наука, бізнес і технології поєднуються у спільному прагненні – створювати сучасні, безпечні й корисні продукти харчування. Такі зустрічі надихають рухатися вперед, шукати нові рішення, формувати бачення розвитку харчових технологій в університетській освіті та промисловості 🌱» – поділилася своїми враженнями Ольга СЕРЕДА.
“Участь у New Food Summit – це не просто можливість дізнатися про нові тренди чи познайомитися з інноваційними продуктами. Для нас, як викладачів, це перш за все – джерело актуальних знань, які формують сучасне бачення фуд-індустрії. Отриманий досвід дозволить інтегрувати інновації у зміст дисциплін для магістрів та аспірантів, доповнити їх реальними прикладами, практичними кейсами та живими інсайтами з перших вуст. Особисто мене особливо вразила атмосфера саміту – відчуття, що ти серед людей, яким дійсно небайдуже майбутнє харчової галузі і які задають ритм для власного розвитку” – підрезюмував Дмитро БІДЮК.
