7 листопада 2024 року відбувся онлайн майстер-клас на тему «ЧИЗМОНГЕР: сирний професіонал та поціновувач», який провела доктор філософії, доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів СИНЕНКО Тетяна Павлівна.
Захід відвідали здобувачі з ДПТНЗ «Лебединське ВПУ» та факультету харчових технологій Сумського НАУ, викладачі з Полтавського ДАУ, абітурієнти з Сумської області.
Під час майстер-класу Тетяна Павлівна розповіла про професію «чизмонгера», про цікаві факти та історію сироваріння, класифікацію сирів.
Гості заходу мали змогу ознайомитися з інструментами для роботи з різними сирами, правилами створення сирного плато. Навчилися як описувати смак та аромат сирів за допомогою інструменту «Колесо смаку» і переглянули приклади базових поєднань продуктів та напоїв з сирами.
Висловлюємо щиру подяку Тетяні СИНЕНКО за змістовний та пізнавальний майстер-клас, який дав цінні знання та надихнули на подальші дослідження в цій «смачній» сирні темі.