26 січня на факультеті харчових технологій відбувся попередній захист дисертаційної роботи Цзінь Сюаньсюань на тему “Розробка технології кисломолочних напоїв збагачених харчовими волокнами” на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології». Здобувач презентувала результати власних досліджень, наукову новизну та актуальність роботи, її практичне значення. розроблено рекомендації щодо впровадження даної роботи на виробництві в Україні та Китаї. За результатами попереднього захисту рекомендовано сформувати спеціалізовану вчену раду у наступному складі: головою ради призначити Мазуренка Ігоря Костянтиновича, доктора технічних наук, професора кафедри технологій харчування, Сумського НАУ; рецензентами – Геліх Анну Олександрівну, кандидата технічних наук, доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Сумського НАУ, Назаренко Юлію Валентинівну, кандидата технічних наук, доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Сумського НАУ; опонентами – Рижкову Таїсію Миколаївну, доктора технічних наук, професора, професора кафедри технології переробки, та якості продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету та Даниленко Світлану Григорівну, доктора технічних наук, старшого наукового співробітника, завідувача відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів. Бажаємо Цзінь Сюаньсюань успішного захисту.