Спеціальність «Харчові технології» посідає провідне місце серед інших спеціальностей аграрного профілю.Факультет Харчових технологій є одним із провідних факультетів, відіграючи важливу роль у підготовці фахівців для виробничих підприємств різних рівнів в Україні. З розвитком ринкової економіки та необхідністю ефективного використання енергетичних ресурсів, попит на висококваліфікованих спеціалістів цієї галузі невпинно зростає, що вимагає вдосконалення якості та кількості навчання.
Матеріально-технічна база факультету включає сучасні навчальні лабораторії: для виробничої експлуатації та дипломного проектування. Викладання дисциплін на всіх курсах факультету здійснюється завдяки випусковим кафедрам, які забезпечують дипломне проектування та написання кваліфікаційних робіт.
Особлива увага приділяється удосконаленню навчального процесу, методик навчання та забезпеченню студентів навчально-методичними комплексами, підручниками та посібниками. Викладачі факультету активно працюють над написанням монографій, підручників і навчальних посібників.
У навчальний процес факультету інтегровані сучасні методи навчання, включаючи лекції, практичні та семінарські заняття, обговорення конкретних ситуацій, круглі столи, олімпіади та стажування. Також особлива увага надається розвитку самостійної роботи студентів та індивідуальної навчальної діяльності, організованої викладачем, а також підготовці електронних курсів для дистанційного навчання без відриву від практик.
Використання сучасних методів контролю знань, таких як тестування, комп’ютерний контроль і експертні оцінки, допомагає визначити рівень знань студентів та стимулювати їхнє активне навчання. Для закріплення матеріалу застосовуються автоматизовані системи навчання, контрольні та модульні роботи, індивідуальні завдання, а також самостійна робота із застосуванням новітніх комп’ютерних технологій.
З метою забезпечення високої теоретичної та практичної підготовки студентів, факультет здійснює багаторівневий контроль знань, включаючи поточний і підсумковий контроль, а також оцінку відповідності кваліфікаційним вимогам.
Спеціальність “Харчові технології” включає в себе дві ОПП:
1. ОПП “Харчові технології”;
2. ОПП “Крафтові технології та гастрономічні інновації”;
Підготовка фахівців зі спеціальності «Харчові технології» здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки України серії АЕ № 636493 від 19.06.2015 р., сертифіката про акредитцію за IV рівнем серії НД-IІ №1940624 від 06.09.2010 р.