Заняття гуртка «Food & Eco Lab» проводяться в навчальній лабораторії 319м, яка оснащена обладнанням для теоретичної та практичної підготовки:
- мультимедійними засобами для проведення лекцій, презентацій та наукових дискусій (проектор, екран, комп’ютер, аудіосистема);
- лабораторним та технологічним обладнанням (апарат для осмотичної дегідратації, млин лабораторний, прес лабораторний; обладнанням для ферментації (йогуртниця); блендерами, лабораторними приладами (рН-метри, термометри, ваги); інфрачервоною сушаркою.
- допоміжними засобами та інструментами (ваги електронні, мірні циліндри, пробірки, стерилізаційне обладнання);
- витратними матеріалами та сировиною (органічні та локальні продукти (зернові, бобові, овочі, ягоди, насіння); закваски, ферменти, пробіотики; пакувальні матеріали екологічного типу).
Простір лабораторії дозволяє одночасно проводити як фронтальні заняття (лекції, демонстрації), так і практичні роботи в малих групах, що створює умови для дослідницької, навчальної та експериментальної діяльності здобувачів вищої освіти.