Заняття науково-практичного гуртка «FoodLab: Мікробіологія» проводяться в Навчально – науковій лабораторії мікробіологічних досліджень харчових продуктів 117м, яка оснащена всім необхідним для теоретичної та практичної підготовки учасників.
Навчальна лабораторія обладнана:
- мультимедійними засобами для проведення лекцій, презентацій та наукових дискусій (проектор, екран, комп’ютер, аудіосистема);
- лабораторним устаткуванням для підготовки середовищ, матеріалів та їх дослідження (мікроскопи, водяна баня, термостат, автоклав, сушильні шафи.
- інструментами та лабораторним посудом (ваги електронні; мірні циліндри, стакани, пробірки; мікробіологічні петлі, голки, шпателі; набіл скла для мікроскопіювання; чашки Петрі; спиртівки; стерилізаційне обладнання;
- витратними матеріалами та сировиною (середовища для культивування сухі; набори для фарбування мазків, реактиви)
Простір лабораторії дозволяє одночасно проводити як фронтальні заняття (лекції, демонстрації), так і практичні роботи в малих групах, що створює умови для дослідницької, навчальної та експериментальної діяльності здобувачів вищої освіти.