Завідувачка кафедри технологій та безпечності харчових продуктів
Кандидат технічних наук
E-mail: m.samilyk@ukr.net
- ORCID
 - ID WebofScience W-2450-2018
 - Scholar.google
 
- Народилась у 1984 році у м. Суми, українка.
 - 1999-2003 навчання у Сумському технікумі харчової промисловості, спеціальність «Виробництво цукристих речовин», диплом з відзнакою.
 - 2003-2005 навчання у Сумському національному аграрному університеті, спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки молока».
 - 2004-2007 навчання у Національному університеті харчових технологій (м. Київ), спеціальність «Технологія цукристих речовин».
 - 2004-2017 працювала викладачем спецдисциплін у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ.
 - 2008-2012 навчання в аспірантурі Національного університету харчових технологій без відриву від виробництва, спеціальність «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв».
 - 2014 – захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв.
 - За темою дисертації опубліковано 23 наукові роботи, із них: 9 статей у фахових виданнях (з них: 6 входять до переліку, 1 – закордонне видання), 13 доповідей на наукових конференціях, Патент України на корисну модель №80292, Патент України на корисну модель №108431
 - З 2013 року – працюю на посаді доцента в Сумській філії НУХТ.
 - З 2017 року – працюю на посаді старшого викладача кафедри технології молока і м’яса.
 
- Основні навчальні дисципліни: «Загальні технології харчової промисловості», «Гігієна і санітарія харчових підприємств».
 - Напрям наукових досліджень: Інтенсифікація політермічної кристалізації; розробка функціональних молочних продуктів.
 - Підвищення кваліфікації: ТОВ «Індичка».
 
			