20 березня 2025 року відбулася відкрита лекція доктора філософії, доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Тетяни СИНЕНКО на тему: «Основи переробки олійних культур». Лекція-візуалізація проведена в онлайн-форматі за допомогою платформи Zoom для здобувачів груп ХТ2201-1 та ХТ2201-2 відповідно до тематичного плану робочої програми (силабусу) дисципліни «Технології переробки рослинної сировини».
Під час лекції продемонстровано основні види олійних культур та їх хімічний склад, вимоги до якості та безпечності олійної сировини, проаналізовано технологічні процеси переробки рослинної сировини, розглянути основні методи отримання та очищення олій. Особливу увагу було акцентовано на можливостях автоматизації і механізації технологічного процесу, як факторів, які впливають на економічні та екологічні аспекти виробництва олійних продуктів.
Лекція була проведена у мультимедійному форматі, що сприяло ефективному представленню інформації. Матеріал включав демонстрацію передових практичних технологій, а також порівняльний аналіз сировини та продукції, поданий у вигляді таблиць і схем, що забезпечило наочність і структурованість змісту.