Основи фізіології та гігієни харчування освітній компонент, що формує у здобувачів вищої освіти знання про роль харчування у життєдіяльності людини, навички оцінки впливу їжі на організм та здатність розробляти раціональні системи харчування для різних груп населення.

Це робить курс базовим для майбутніх фахівців харчових технологій та крафтових технологій та гастрономічних інновацій.

Опанування освітнього компонента потребує практичних навичок при виконанні лабораторних робіт, тому з ініціативи студентського активу 2-го курсу проводимо деякі заняття в змішаному форматі, поєднуємо теоретично здобуті в онлайн знання з лабораторними заняттями офлайн.

Сьогодні 02.12.2025 з ведучим курсу «Основи фізіології та гігієни харчування» Світланою ГУБОЮ виконали лабораторну роботу на тему «Визначення харчового статусу організму», на якій дізналися про аліментарно-залежні захворювання, ознайомилися з ознаками нутрієнтних гіпотоній та визначили індивідуальний індекс маси тіла (ІМТ). Отримані дані здобувачі використають для розробки своїх індивідуальних раціонів з урахуванням принципів раціонального харчування на наступних заняттях.