Викладачі кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Марина Самілик та Наталія Болгова, взяли участь у міжнародному заході з презентації номінантів до атласу «КОВЧЕГ СМАКУ УКРАЇНИ» (проєкт DіGe)

21 вересня 2021 року викладачі кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Марина Самілик та Наталія Болгова, взяли участь у міжнародному заході з презентації номінантів до атласу «КОВЧЕГ СМАКУ УКРАЇНИ» (проєкт DіGe).
Метою зустрічі стала презентація експертній спільноті номінантів до першого Атласу «КОВЧЕГ СМАКУ УКРАЇНИ», який має відіграти роль «Червоної книги» для зникаючих видів/порід/продуктів та сприяти збереженню біорізноманіття та еногастрономічної спадщини України.
Учасники мали нагоду познайомитися з представниками міжнародного руху за чисту, чесну та корисну їжу – Slow Food, знаковими постатями у світі гастрономії – ректором Університету гастрономічних наук професора Андреа Пьєроні (Італія), та менеджером проєкту Ковчег Смаку України, доктором Дауро Маттіа Дзоккі; поспілкуватися з провідними українськими експертами у сфері гастрономії та гастрономічного туризму, ботаніки, зоології, агровиробництва, мистецтва, продегустувати унікальні страви з різних куточків України та залучитися до обговорення перших номінантів до Ковчегу смаку України, розбудувати партнерські відносини.
Марина Самілик презентувала лебединську породу у категорії «Місцеві породи і популяції тварин» та молочні страви «паруха», «молозиво». Завдяки роботі викладачів кафедри проєкт отримав позитивну оцінку і вийшов до фіналу конкурсу. Сподіваємося на перемогу і на те, що унікальну породу Сумщини і автентичні молочні страви буде занесено до «Ковчегу смаку України».