Візит учнів Сумського загальноосвітнього закладу І-ІІІ ступенів №19 до нашого факультету

На цьому тижні наш факультет оживає святковим настроєм, оскільки ми відзначаємо тиждень технолога харчової промисловості. Учні 10 та 11 класів Сумського Загальноосвітнього Закладу завітали до нас, щоб долучитися до цього свята, разом із директором Богданом Івановичем Сюркало.

Під час екскурсії, їх вітали гостинно наші студенти та викладачі, котрі розповіли про всі аспекти харчових технологій та познайомили учнів з освітніми програмами, що вивчаються на факультеті. Учні зазирнули в сучасні лабораторії нашого факультету харчових технологій та інженерно-технологіного факультету, де вони змогли побачити, як відбувається навчання і дослідження на практиці.

Спеціально для цієї екскурсії, ми відкрили двері до “Навчально-наукової лабораторії крафтових технологій та гастрономічних інновацій” та “Навчально-наукової лабораторії технологій переробки рослинної сировини”. Тут учні змогли дізнатись, як створюються справжні гастрономічні шедеври та крафтові продукти.

Не менш захоплюючою була екскурсія до “Навчально-практичної лабораторії кафедри технології харчування”, де учні мали можливість ознайомитися з процесом приготування кулінарних шедеврів, отримали цінну інформацію щодо організації обслуговування в закладах ресторанного господарства та були ознайомлені з різними аспектами сервірування.

На завершення екскурсії, учнів пригощали смаколиками та гарячим чаєм, що було саме те, що потрібно в таку холодну осінню погоду. Учні залишили факультет із багатьма приємними враженнями та новими знаннями про технології харчової промисловості.

Ми вдячні Сумському загальноосвітньому закладу І – ІІІ ступенів №19 за їхній візит та надіємось, що ця екскурсія надихнула молоде покоління нашого регіону на подальше вивчення та кар’єру в галузі технологій харчової промисловості, адже вони грають важливу роль у нашому житті, і нам приємно спільно відкривати їх для молодих поколінь.