05.12.2025. студентами групи КТГІ 2401 під керівництвом доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Ввсиля ТИЩЕНКА, в рамках відпрацювання лабораторних занять з дисципліни «Крафтові технології м’ясних виробів та переробки риби», було здійснено підготовку, виробництво та дослідження якості крафтових варених та варено-копчених ковбас за рецептурою, що розробили здобувачі на попередніх заняттях.
Матеріально-технічна база Міжфакультетської навчально-науково-виробничої лабораторії технології переробки м’яса дозволяє відтворити всі технологічні операції м’ясних виробів, що підвищує ефективність засвоєння матеріалу здобувачами ОПП «Крафтові технології та гастрономічні інновації» та сприяє розвитку практичних навичок здобувачів в процесі виконання лабораторних робіт.
Було відпрацьовано технологічні операції підготовки, подрібнення, кутерування, формування та термічної обробки ковбасних виробів. Окрім цього здобувачі визначили якісні показники комбінованих фаршевих систем, і звичайно провели дегустацію, виготовлених власноруч, готових ковбас.
