Боковець Сергій Петрович

Старший викладач кафедри технології харчування
Е-mail: sergiy_bokovec@ukr.net




  1. Удосконалення технології кондитерських та хлібобулочних виробів.

Наукові публікації

2019

  1. Боковець С. П., Кондрашина Л. А., Бідюк Д. О., Гурський П. В., Перцевой Ф. В. Дослідження впливу технологічних чинників на піноутворювальні властивості розчинів желатину. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2019. Вип. 2(30). C. 83-95.

2020

  1. Боковець С. П., Перцевой Ф. В., Мельник О. Ю., Гурський П. В., Маренкова Т. І. Особливості технології нового батончика шоколадного. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2020. Вип. 2(32). C. 32-41.
  2. Вивчення міцності гелів при додаванні гліцерину / С.П. Боковець, Ф.В. Перцевой, О.Ю. Мельник, П.В. Гурський // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного Університету : електронне наукове фахове видання / ТДАТУ; гол. ред. д. т. н., проф. В. М. Кюрчев.-Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – Вип. 10, том 2. с. 1-11.
  3. Боковець С.П., Особливості харчової та біологічної цінності нового батончика шоколадного. / Перцевой Ф.В., Боковець С.П., Маренкова Т.І. // Topical issues of science and practice. Abstracts of VII International Scientific and Practical Conference. London, Great Britain November 02-06, 2020 –731–733 p.
  4. Боковець С. П. Актуальність використання меду та порошку горіхового у виробництві шоколадних батончиків / С. П. Боковець, Ф.В. Перцевой // Матеріали Всеукраїнської студентської наукової конференції (13-17 квітня 2020 р.). – Суми, 2020. – С. 471.
  5. Боковець С. П. Вивчення міцності гелевих систем для отримання корпусу батончика шоколадного [Електронний ресурс] / С. П. Боковець, Ф. В. Перцевой // Виклики сьогодення та новації у харчових технологіях і готельно-ресторанному бізнесі : збірник тез Науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю, ( м. Київ, 2020 р.). – Київ : ККІБП, 2020. – С.16-17

2022

  1. Боковець С. П. Дослідження динамічної в‘язкості начинки для виробництва батончиків шоколадних/ Боковець С.П., Перцевой Ф.В. // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету: електронне наукове фахове видання / ТДАТУ; гол. ред. д.т.н., проф. В. М. Кюрчев. – Мелітополь: ТДАТУ, 2022. – Вип. 12, том 1.
  2. Боковець С. П. Дослідження гідрогелів агару у поєднанні з медом та кунжутним борошном методом ДСК для виробництва батончиків / Боковець С.П., Перцевой Ф.В. // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету: електронне наукове фахове видання / ТДАТУ; гол. ред. д.т.н., проф. В. М. Кюрчев. – Мелітополь: ТДАТУ, 2022. – Вип. 12, том 3. ст. 72-77.
  3. Вивчення міцності гелів при додаванні гліцерину / Боковець С.П., Перцевой Ф.В. // Вісник Уманського національного університету садівництва. 2022. Том 2. ст. 190-201.
  4. Боковець С. П., Перцевой Ф.В. Дослідження впливу агару, меду та кунжутного борошна на теплофізичні характеристики агарових гідрогелів для виробництва батончиків. ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі». 01-25 листопада 2022 р., м. Запоріжжя.
  5. Боковець С. П., Перцевой Ф. В. Визначення динамічної в‘язкості начинки на основі агару для виробництва батончиків шоколадних. Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» та «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». – К.: НУХТ, 2022. – 190 с.

2023

  1. S. Bokovets. Investigation of infrared spectra of agar-based gel systems for the production of jelly bars / S. Bokovets, F. Pertsevoi, N. Murlykina, I. Smetanska, A. Borankulova, M. Ianchyk, S. Omelchenko, O. Grinchenko, N. Grychenko, A. Dikhtyar, O. Kotliar, T. Yarmosh // Journal of Chemistry and Technologies, 2023. Vol. 31. No. 1. (Scopus).
  2. S. Bokovets. Study of the dynamic viscosity of the filling for the production of jelly bars / Bokovets S., Pertsevoi F. // The scientific heritage (Budapest, Hungary). No 110 (110) (2023). P. 96-101. .
  3. Боковець С.П., Перцевой Ф.В. Термогравіметричний аналіз гідрогелів агару у по- єднанні з медом та кунжутним борошном для виробництва желейних батончиків. Збірник наукових праць «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», 2023. № 1. С. 114–123.
  4. S. P. Bokoves, F. V. Pertsevoi. Study of the influence of agar, honey and sesame flour on the thermophysical characteristics of agar hydrogels for the production of bars. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали IІІ Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 30 січня-24 лютого 2023 р.) / ТДАТУ: ред. кол., С. В. Кюрчев, В. М. Кюрчев, В. Т. Надикто, О. Г. Скляр [та ін.]. – Запоріжжя: ТДАТУ, 2023. – 245 с.
  5. Боковець С.П., Мішан Д.М. Використання безглютенового борошна та псиліуму у технології печива. Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі» (01-24 листопада 2023 р.)
  6. Мішан Д.М., Боковець С.П. (2023).  Використання безглютенового борошна та псиліуму у технології печива. // Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі» (01-24 листопада 2023 р.).

2024

  1. Sereda, O., Melnyk, O., Marenkova, T., Koshel, O., & Bokovets, S. (2024). The rheological characteristics of the dough for semi-finished biscuits with the addition of crickets flour. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 468–479. https://doi.org/10.5219/1967 (Scopus).
  2. Боковець, С. П. (2024). ДЕРИВАТОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ КОМПОНЕНТІВ БАТОНЧИКА ЖЕЛЕЙНОГО З ВИКОРИСТАННЯМ БОРОШНА ГОРІХІВ КЕШ’Ю. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (2 (56), 15-20. https://doi.org/10.32782/msnau.2024.2.2.
  3. Боковець С. Використання псиліуму та червоної сочевиці у виробництві безглютенового хліба // Матеріали 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», (11-12 квітня 2024 р.). НУХТ. Київ..
  4. Боковець С. Визначення показників якості маффінів з використанням борошна зеленої гречки та зміну їх під час зберігання // Матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», (21 травня 2024 р.). НУХТ. Київ.

Патенти

  1. Пат. на корисну модель 146753. Україна. МПК A23L 5/00 A21D13/00. Спосіб отримання батончика шоколадного / Боковець С.П., Перцевой Ф.В., 12 Мельник О.Ю., Маренкова Т.І., Шильман Л.З., Ярмош Т.А.; заявник та патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u 2020 04650 ; заявл. 22.07.2020 р. ; опубл. 17.03.2021 р., Бюл. № 11. – 4 с.
  2. Пат. на корисну модель 146752. Україна. МПК A23L 5/00 A21D13/00. Спосіб отримання батончика шоколадного / Боковець С.П., Перцевой Ф.В., Мельник О.Ю., Маренкова Т.І., Шильман Л.З., Ярмош Т.А.; заявник та патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u 2020 04649 ; заявл. 22.07.2020 р. ; опубл. 17.03.2021 р., Бюл. № 11. – 4 с.

Методична робота

2020

  1. Боковець С.П. Лабораторний практикум з дисципліни «Теоретичні основи харчових технології» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти бакалавр денної та заочної форми навчання ОПП «Харчові технології»: укладачі П. П. Пивоваров, А. Б. Горальчук, О. П. Тищенко, Н. Г. Гринченко, Ф. В. Перцевой, С. Б Омельченко, О. Ю. Нагорний, О. Ю. Рябець, О. Ю. Мельник, С. П. Боковець. Х. : СНАУ, 2020. 49 с.
  2. Боковець С.П. Конспект лекцій з дисципліни «Теоретичні основи харчових технології» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти бакалавр денної та заочної форми навчання ОПП «Харчові технології»; укладачі: Пивоваров П. П., Гринченко О. О., Пивоваров Є. П., Горальчук А. Б., Тищенко О. П., Гринченко Н. Г., Перцевой Ф. В., Рябець О. Ю., Черемська Т. В., Нагорний О. Ю., Омельченко С. Б., Мельник О. Ю., Боковець С. П., Х. : СНАУ, 2020. 202 с.

2021

  1. Перцевой Ф. В., Ладика В. І., Пивоваров П. П., Гринченко Н. Г., Камсуліна Н. В., Дроменко О. Б., Мельник О. Ю., Котляр О. В., Діхтярь А. М., Омельченко С. Б., Боковець С. П. Загальні технології харчової промисловості. Навчальний посібник у 2 ч. Ч. 1. Х.: СНАУ, 2021. 317 с
  2. Перцевой Ф. В., Ладика В. І., Пивоваров П. П., Гринченко Н. Г., Камсуліна Н. В., Дроменко О. Б., Мельник О. Ю., Котляр О. В., Маренкова Т. І., Омельченко С. Б., Боковець С. П. Загальні технології харчової промисловості. Навчальний посібник у 2 ч. Ч. 2. Харків: СНАУ, 2021. 203 с.

2022

  1. Боковець С.П. Методологія наукових досліджень : навчальний посібник для студентів і аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології». Ладика В. І., Шильман Л. З., Перцевой Ф. В. та ін.; за заг. редакцією Ладики В. І. Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. 222 с.
  2. Сучасні досягнення харчової науки : навчальний посібник для студентів і аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології» : У 2-х ч. Ч. 2 / Ладика В. І., Шильман Л. З., Перцевой Ф. В. та ін. ; за заг. редакцією Ладики В. І. Херсон : Олді+, 2022. 352 с.
  3. Боковець С.П. Інноваційні технології в підприємствах галузі : Лабораторний практикум для студентів 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Магістр» / уклад. О.Ю. Мельник, О.Ю. Кошель, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2022р. – с. 44.
  4. Боковець С.П. Низькотемпературні та екструзійні технології : Лабораторний практикум для студентів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Магістр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2022р. – с. 55.

2023

  1. Гігієна та санітарія об’єктів готельного і ресторанного господарства : Лабораторний практикум для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Бакалавр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2023р. – с. 58.
  2. Інноваційні технології в ресторанній індустрії : Лабораторний практикум для студентів 4 та 2 п.т. курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Бакалавр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2023р. – с. 27.
  3. Гігієна та санітарія об’єктів готельного і ресторанного господарства : Конспект лекцій для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Бакалавр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2023р. – с. 80. Протокол МР № 5 від 16 травня 2023 р.
  4. Інноваційні технології в ресторанній індустрії : Конспект лекцій для студентів 4 та 2 п.т. курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, освітній ступень «Бакалавр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2023р. – с. 43. Протокол МР № 4 від 06 квітня 2023 р

2024

  1. Технологічне обладнання та устаткування крафтових харчових виробництв : Конспект лекцій для студентів 2 курсу освітньої програми «Крафтові технології та гастрономічні інновації», спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, ступінь вищої освіти «Бакалавр» / уклад. С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2024р. – с. 104.
  2. Актуальні проблеми галузі : Лабораторний практикум для студентів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання, ступінь вищої освіти «Бакалавр» / уклад. О.Ю. Мельник, С.П. Боковець, – Суми: Сумський національний аграрний університет, 2024р. – с. 34.