22 січня 2025 року на факультеті харчових технологій відбулося обговорення освітньо-професійної програми (ОПП) спеціальності G 13 “Харчові технології” за участю стейкхолдерів, здобувачів та та колег з інших ВНЗ. До заходу долучилися члени проєктної групи та групи забезпечення ОПП, здобувачі вищої освіти, актив студентської спільноти та представники роботодавців, що забезпечило багатосторонній діалог і обмін думками.
Гаранти освітньо – професійних програм СВО “Бакалавр”, СВО “Магістр”- Олена КОШЕЛЬ та Марина САВЧЕНКО відповідно та гарант ОНП “Доктор філософії” Оксана МЕЛЬНИК детально представили учасникам засідання оновлення в структурі та змісті програми. Вони ознайомили присутніх з проєктами програм, та змінами що були внесені, відповідно до поставлених вимог МОН.
На обговоренні освітньо-професійних програм (ОПП) та освітньо- наукової програми (ОНП) були присутні стейкхолдери:
- Марина Кича – технолог Решетилівського заводу;
- Олександр Пащенко – директор комплексу переробки курчат-бройлерів ТОВ «Агро-Рось»;
- Роман Кульомза – директор ФОП Кульомза Р.М.;
- Олена Палій – головний технолог Першого столичного хлібозаводу;
- Олександр Матісов – комерційний директор ТДВ Охтирський хлібокомбінат.
До обговорення освітніх програм долучилися представники академічної спільноти, серед яких:
- Андрій Погребняк – д.т.н., професор кафедри “Міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу” Університету митної справи та фінансів, голова ГЕР 13 “Механічна інженерія”, експерт НАЗЯВО;
- Юлія Бондаренко – к.т.н., доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ.
та студенти:
- Данило ТОДЕРЮК, студент 2 курсу факультету харчових технологій;
- Артем БАВІНОВ, студент 3 курсу факультету харчових технологій;
- Ксенія ОМЕЛЬЧУК, студентка 1 курсу факультету харчових технологій;
- Анастасія КРУТАСЬ – випускниця факультету харчових технологій,
- Ярослав ДЗЮБА- студент 1м курсу факультету харчових технологій.
Учасники надали цінні пропозиції, спрямовані на покращення змісту програм, їхньої відповідності сучасним вимогам ринку праці та інноваційним технологіям у відповідних галузях.
Присутні активно долучилися до аналізу запропонованих змін, висловлюючи власні зауваження та рекомендації. На основі зібраних пропозицій, а також враховуючи експертні оцінки, було прийнято рішення щодо доопрацювання остаточної версії ОПП та ОНП членами проєктних груп відповідних рівнів та винесення на затвердження Вченою радою університету найближчим часом.
Цей захід став важливим етапом у вдосконаленні підготовки фахівців у галузі харчових технологій, забезпечивши інтеграцію сучасних вимог ринку праці, інноваційних підходів та зворотного зв’язку від усіх заінтересованих сторін.
Щиро дякуємо всім, хто взяв участь в обговоренні та сприяє вдосконаленню навчального процесу й підвищенню якості освіти.
Ознайомитися з проєктом освітніх програм можливо за посиланням