Наукові конференції
-
Участь у XV Міжнародній конференції молодих учених (2025). Здобувач: Дзюба Ярослав. Сертифікат.
-
Участь у Всеукраїнській науково-технічній інтернет-конференції (2025). Здобувач: Дзюба Ярослав. Сертифікат.
-
Участь у VI Міжнародній конференції з сучасних технологій у харчовій промисловості (2024). Здобувачі: Дзюба Ярослав, Мішан Дарья. Керівник: Степанова Тетяна. Сертифікат.
-
Участь у 30-ій міжнародної науково-практичної конференції (2024). Здобувачі: Мішан Дарья, Фісенко Софія. Дивитися збірник на сторінці 76, 77
-
Участь у 29-ій міжнародної науково-практичної конференції (2023).Здобувачі: Літвінов Віктор, Савенко Олег. Дивитися збірник на сторінці 51, 53
Наукові конкурси
-
Участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science» (2025). Здобувач: Дзюба Ярослав. Керівник: Савченко Марина. Сертифікат.
-
Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема : Snack products from secondary meat raw materials for military rations. Здобувачі: Zhong Wenhui, Sun Yongshuai. Керівник: Геліх Анна. Результати.
-
Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема : Improvement of the mayonnaise sauce technology with the addition of carotenoids. Здобувач: Савенко Олег. Керівник: Боковець Сергій. Результати.
-
Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема: Improvement of legume dishes for school nutrition and prospects for their implementation in school menus . Здобувачі: Чебаненко Євгенія, Фещенко Дарья. Керівник; Бідюк Дмитро. Результати.
-
Участь Alina Rozhenko, Ulia Polyatykina у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема : Technology of biscuits using flour from crickets. Здобувачі: Роженко Аліна, Полятикіна Юлія. Керівник: Мельник Оксана. Результати.
-
Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема : Pizza dough technology with cuttlefish ink. Здобувачі: Дзюба Ярослав, Крутась Анастасія. Керівники: Кошель Олена, Савченко-Перерва Марина. Результати.
-
Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Тема : Development of cheese casserole with the addition of fruit and vegetable raw materials. Здобувачі: Дзюба Ярослав, Крутась Анастасія. Керівники: Савченко-Перерва Марина, Кошель Олена, . Результати.
-
Перемога у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 навчальному році за спеціальністю “Харчові технології” (2024).Здобувач: Дзюба Ярослав. Сертифікат.
Гранти, стартапи та інтелектуальна власність
-
Savchenko M., Dzuba Y., Radchuk, O. (2025). Development of a method for production of meat and vegetable preserves with the use of low power electric autoclave. Journal of Chemistry and Technologies, 33(3). Scopus, опубліковано 20.10.25
-
Подання заявки на отримання патенту на корисну модель «Спосіб виробництва консервів із м’яса птиці з додаванням борошна люпинового». NoU202500751 від 20.02.2025р. Здобувач: Дзюба Ярослав (у співавторстві)
-
Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП “Харчові технології” пройшли навчання у віртуальному семестрі в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) в рамках реалізації проекту Німецької служби академічних обмінів DAAD. Здобувачі: Ілляшенко Яна (сертифікат), Тараненко Наталія (сетифікат), Соловей Валерія (сертифікат)
-
Здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП “Харчові технології” пройшов навчання у Національному університеті харчових технологій в рамках співпраці та академічного обміну. Здобувач: Борисенко Назарій (академічна довідка)
-
Участь у стартапі “Plantara Meat”:
– для стартапів та бізнесів з рішеннями у сфері агрофуду AgriFood Innovation Camp та проходитиме протягом 05.06.25-23.10.25. Програма реалізується Radar Tech та Civitta за підтримки Європейського інституту інновацій та технологій в галузі харчових продуктів (EIT Food)
– за пріоритетним напрямком AgroTech в рамках національної акселераційної програми Science & Business Acceleration Program 2025, ініційованої Міністерством освіти і науки України спільно з Українським фондом стартапів . Здобувач: Дзюба Ярослав. Керівник: Бідюк Дмитро. Візуальне супроводження.
-
Участь у стартапі “Квітуча можливість”, який був створений в рамках госпдоговірної теми № 11-10-2 від 11.10.2024 “Особливості вирощування рослин у використаних ємностях з кавової гущі після спалювання свічки rekava candles”, укладеною між Сумським НАУ та ТОВ “РЕКАВА”. Перемога в ІІ етапі Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» на базі Державного торговельно-економічного університету та отримав диплом І ступеня. Здобувач: Дзюба Ярослав. Керівник: Білюк Дмитро. Візуальне супроводження.
-
Участь в стартапі FoodWastePack в рамках участі в Plastic Challenge Hackathon. Зазначеним стартапом команда запропонувала комплексне інноваційне рішення щодо екологічної альтернативи пластикового паковання. Воно полягало у створенні їстівного біопаковання для харчової продукції з використанням харчових відходів та вторинної сировини. Здобувач: Ярмош Тетяна. Керівник: Бідюк Дмитро. Згадка у новинах.
-
Участь в наукових дослідженнях в рамках госпдоговірної теми «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними показниками». Договір № 1-9 від 01.09.2017 р. між Сумським НАУ та ТОВ “ГЛОБИНСЬКИЙ М’ЯСОКОМБІНАТ”. Здобувачі: Ярмош Тетяна та інші.
-
Участь в наукових дослідженнях в рамках наукового проєкту молодих вчених держбюджетної теми «Розробка технології органічних сушених овочевих і плодово-ягідних напівфабрикатів та енергоефективної установки з використанням сонячних панелей». № держреєстрації 017U006532. Здобувачі: Мудрова А., Ханіна К., Лапа О., Журахов О., Чендакова О., Зелена Т, Запорізька А.