Викладачі кафедри технологій та безпечності долучаються до проєкту ЄС “DIGE – ЕТНОБОТАНІКА РОЗДІЛЕНИХ ПОКОЛІНЬ В КОНТЕКСТІ ЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ” (“DiGe – Ethnobotany of divided generations in the context of centralization”)

В рамках проєкту ЄС “DIGE – ЕТНОБОТАНІКА РОЗДІЛЕНИХ ПОКОЛІНЬ В КОНТЕКСТІ ЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ” (“DiGe – Ethnobotany of divided generations in the context of centralization”) в Україні розпочато створення Атласу «Ковчег Смаку України» – «Червоної книги», до складу якої буде включено 75 зникаючих видів/порід/продуктів, які є частиною нашої гастрономічної та біокультурної спадщини. Викладачі кафедри технологій та безпечності долучаються до цього, надзвичайно важливого для держави, проєкту. Унікальна місцева лебединська порода корів, виведена в 1950 році, сприяла розвитку молочного скотарства та сироваріння на Сумщині. Сподіваємось, що завдяки проєкту, на поличках магазинів знову з’явиться паруха, а лебединка, як в 60-х роках минулого сторіччя, стане основною породою.