Шкарапута Роман Васильович

Шкарапута Роман Васильович

Рік вступу до аспірантури: 2023

Рік народження: 1979

Місце роботи: ТОВ «ІНДИЧКА»

Тема дисертаційної роботи: «Технологія заморожених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини»

Науковий керівник:   к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології харчування, Мельник Оксана Юріївна

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри: дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0119U103484 «Наукове обґрунтування і розробка технологій харчової та кулінарної продукції з використанням інноваційних видів сировини»

0125U002331 «Технологічні рішення у виробництві харчових продуктів: інновації та перспективи»

ГДТ № 23-3 від 23.03.2023 «Розробка технології м’яса для веганів з використанням альтернативних видів білку»

Мета дисертаційної роботи: розробка технології заморожених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини, як альтернативи продуктів із м’яса для значної групи населення, які відмовилися від споживання продукції тваринництва.

 

 

 

 

 

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Статті:

  1. Мазуреноко І.К., Перцевой Ф.В., Шкарапута Р.В. STUDY OF THE PROPERTIES OF MODIFIED STARCHES F ORTHE PURPOSE OF THEIR USE IN THE CULINARY PRODUCTS TECHNOLOGY // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», 2 (52), 3-7. DOI:https://doi.org/10.32782/msnau.2023.1.1
  2. Мазуренко І.К., Кошель О.Ю., Маренкова Т.І., Шкарапута Р.В. PROPERTIES AND APPLICATION OF MODIFIED STARCHES IN FOOD PRODUCTION // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», 3 (51), 3-7. DOI: https://doi.org/10.32782/msnau.2023.1.1
  3. ШКАРАПУТА, Р., МЕЛЬНИК, О., & СПИЦЬКИЙ, В. (2024). АНАЛІЗ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА РОСЛИННОГО М’ЯСА. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences337(3(2), 305-309. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-46
  4. Мельник, О., & Шкарапута, Р. (2024). АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА НАТУРАЛЬНИХ БАРВНИКІВ З ВИКОРИСТАННЯ ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ ТА ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ.Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету14(1). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-7
  5. Шкарапута, Р., & Мельник, О. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НАПІВФАБРИКАТІВ З РОСЛИННОГО М’ЯСА. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(2). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-2-12

Тези:

  1. Шкарапута Р.В. Заморожені напівфабрикати з рослинної сировини – альтернатива м’яса / Шкарапута Р.В., Спицький В.В., Мельник О.Ю. // Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.) – С.: СНАУ, 2024. – с. 606
  2. Шкарапута Р.В.ОБРОБКА БІЛКОВОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА РОСЛИННИХ АЛЬТЕРНАТИВ М’ЯСА / Шкарапута Р.В., Мельник О.Ю. //Матеріали V Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених «ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ» (28 лютого 2025 р.) – З.: ТДАУ, 2025. – с. 57.