Шкарапута Роман Васильович
Рік вступу до аспірантури: 2023
Рік народження: 1979
Місце роботи: ТОВ «ІНДИЧКА»
Тема дисертаційної роботи: «Технологія заморожених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини»
Науковий керівник: к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології харчування, Мельник Оксана Юріївна
Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри: дисертаційна робота виконується в межах науково-технічної роботи: 0119U103484 «Наукове обґрунтування і розробка технологій харчової та кулінарної продукції з використанням інноваційних видів сировини»
0125U002331 «Технологічні рішення у виробництві харчових продуктів: інновації та перспективи»
ГДТ № 23-3 від 23.03.2023 «Розробка технології м’яса для веганів з використанням альтернативних видів білку»
Мета дисертаційної роботи: розробка технології заморожених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини, як альтернативи продуктів із м’яса для значної групи населення, які відмовилися від споживання продукції тваринництва.
ПУБЛІКАЦІЇ
Статті:
- Мазуреноко І.К., Перцевой Ф.В., Шкарапута Р.В. STUDY OF THE PROPERTIES OF MODIFIED STARCHES F ORTHE PURPOSE OF THEIR USE IN THE CULINARY PRODUCTS TECHNOLOGY // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», 2 (52), 3-7. DOI:https://doi.org/10.32782/msnau.2023.1.1
- Мазуренко І.К., Кошель О.Ю., Маренкова Т.І., Шкарапута Р.В. PROPERTIES AND APPLICATION OF MODIFIED STARCHES IN FOOD PRODUCTION // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», 3 (51), 3-7. DOI: https://doi.org/10.32782/msnau.2023.1.1
- ШКАРАПУТА, Р., МЕЛЬНИК, О., & СПИЦЬКИЙ, В. (2024). АНАЛІЗ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА РОСЛИННОГО М’ЯСА. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 337(3(2), 305-309. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-46
- Мельник, О., & Шкарапута, Р. (2024). АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА НАТУРАЛЬНИХ БАРВНИКІВ З ВИКОРИСТАННЯ ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ ТА ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ.Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(1). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-7
- Шкарапута, Р., & Мельник, О. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НАПІВФАБРИКАТІВ З РОСЛИННОГО М’ЯСА. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(2). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-2-12
Тези:
- Шкарапута Р.В. Заморожені напівфабрикати з рослинної сировини – альтернатива м’яса / Шкарапута Р.В., Спицький В.В., Мельник О.Ю. // Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.) – С.: СНАУ, 2024. – с. 606
- Шкарапута Р.В.ОБРОБКА БІЛКОВОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА РОСЛИННИХ АЛЬТЕРНАТИВ М’ЯСА / Шкарапута Р.В., Мельник О.Ю. //Матеріали V Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених «ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ» (28 лютого 2025 р.) – З.: ТДАУ, 2025. – с. 57.