Ярмош Тетяна Анатоліївна
Рік вступу до аспірантури: 2022
Рік народження: 1997
Місце роботи, посада: асистент кафедри технології харчування Сумського НАУ
Елекстронна пошта: yarmoshtata@gmail.com
Тема дисертаційної роботи: «Технологія харчових барвників природного походження та їх використання в харчових продуктах»
Науковий керівник: д.т.н., професор кафедри технології харчування Перцевой Федір Всеволодович, к.т.н., доцент кафедри технології харчування Мельник Оксана Юріївна
Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами кафедри: Дисертаційна робота виконувалась згідно з основними напрямками наукових досліджень кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету в рамках теми 0119U103484 «Наукове обґрунтування і розробка технологій харчової та кулінарної продукції з використанням інноваційних видів сировини».
Мета дисертаційної роботи: Розробка технології виробництва барвників із вторинної сировини (ягідних вичавок) з використанням поліолів, дослідження фізико-хімічних властивостей барвників та можливості застосування у харчових продуктах.
ПУБЛІКАЦІЇ
Статті:
- Ярмош, Т., & Перцевой, Ф. (2023). АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.376 (фахове видання категорії «Б»).
- Мельник, О. Ю., & Ярмош, Т. А. (2023). РОЗРОБЛЕННЯ ЖЕЛЕЙНОГО МАРМЕЛАДУ З ВИКОРИСТАННЯМ ОВОЧЕВОЇ СИРОВИНИ. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (2 (52), 44-49. https://doi.org/10.32782/msnau.2023.2.7 (фахове видання категорії «Б»).
- Ярмош, Т. А., & Перцевой, Ф. В. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ НА ВИХІД БАРВНИХ РЕЧОВИН ІЗ ВИЖИМОК БУЗИНИ ЧОРНОЇ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (3), 151-163. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.3.16 (фахове видання категорії «Б»).
- Ярмош, Т., Перцевой, Ф., & Маренкова, Т. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ Е ФЕКТИВНОСТІ СОРБІТУ ТА КСИЛІТУ ДЛЯ ЕКСТРАГУВАННЯ БАРВНИХ РЕЧОВИН З БУЗИНИ ЧОРНОЇ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(1). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-21 (фахове видання категорії «Б»).
- Ярмош, Т., & Перцевой, Ф. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ГЛІЦЕРИНУ ДЛЯ ЕКСТРАГУВАННЯ БАРВНИХ РЕЧОВИН З БУЗИНИ ЧОРНОЇ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(1). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-16 (фахове видання категорії «Б»).
- Ярмош Т. А., & Перцевой Ф. В (2024). Дослідження вітчизняного ринку харчової продукції з використанням харчових барвників. The scientific heritage, 140: 29-37. https://doi.org/10.5281/zenodo.12720660
Тези:
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Перспективи використання ожини для виробництва барвників. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024. – 443 с.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Перспективи використання ягід бузини чорної для виробництва барвників. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Класифікація основних типів антоціанів. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Перспективи використання плодів сливи для виробництва барвників. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Перспективи використання плодів сливи для виробництва барвників. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Характеристика методів інкапсуляції барвників. CXXXІX Мiжнародної науково-практичної інтернет – конференції «Пріоритетні напрями розвитку науки під час воєнного стану», 8 березня 2024 року
- Перспективи застосування натуральних барвників рослинного походження / Ярмош Т. А., Перцевой Ф.В. // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали IІІ Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 30 січня-24 лютого 2023 р.) / ТДАТУ: ред. кол., С. В. Кюрчев, В. М. Кюрчев, В. Т. Надикто, О. Г. Скляр [та ін.]. – Запоріжжя: ТДАТУ, 2023. – 245 с.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Перспективи застосування барвників природного походження. Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.), Суми, СНАУ, 2024. – 443 с.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В., Мельник О. Ю. Використання вторинних продуктів переробки у виробництві натуральних барвників. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», 25 жовтня 2023. – К.: НУХТ, 2023
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Впливи синтетичних харчових барвників на організм людини. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. Хмельницький: ХНТУ, 2024. С. 139–143.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф. В. Фактори які впливають на стабільність та деградацію антоціанів. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. Хмельницький: ХНТУ, 2024. С. 143–147.
- Ярмош Т. А. Характеристика інноваційних методів екстрагування пігментів з рослинної сировини. Проблеми, пріоритети та перспективи розвитку науки, освіти і суспільства в ХХІ столітті: зб. тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 15 червня 2024 р.). Полтава: ЦФЕНД, 2024. С. 69–71.
- Ярмош Т. А., Перцевой Ф.В. Перспективи використання вичавок у виробництві натуральних барвників. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів і аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента (13-17 листопада 2023 р.).