Звіт НДР Самілик 1 етап
Звіт НДР Самілик 2 етап
Тематики-кафедри-в-УКРНТІ 2022 рік
Інформація про виконання ГДТ кафедри в 2023 році
Ініціативні тематики кафедри
Основними функціями кафедри у процесі наукової діяльності є:
– виявлення творчої ініціативи щодо напрямків та стратегії наукової діяльності;
– дотримання в науковій (творчій) діяльності принципу академічної доброчесності всіма учасниками освітнього процесу;
– проведення наукових досліджень за затвердженими науковими тематиками;
– підготовка, проведення та участь у науково-виробничих та науково-методичних конференціях кафедри, факультету, університету, участь у міжвузівських та міжнародних конференціях;
– організація науково-дослідної роботи студентів, підготовка, організація проведення конференцій, олімпіад та конкурсів;
– обговорення виконаних науково-дослідних робіт та підготовка рекомендацій щодо їх друкування, допомога в публікації робіт, участь у втіленні результатів вишукувань у практичну площину;
– підбір, підготовка та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри;
– організація і контроль навчання аспірантів і докторантів, роботи пошукачів і стажерів;
– вивчення, узагальнення досвіду кращих викладачів; розділ і рецензування кандидатських і докторських дисертацій, рецензування студентських наукових робіт.
Наукові напрямки кафедри:
– Розробка та впровадження технологій переробки молока на молочні продукти;
– Сучасні методи контролю якості та безпеки продуктів тваринного походження;
– Складання виробничих програм м’ясопереробних підприємств різних форм власності;
– Використання антиоксидантів натурального походження в м’ясомістких системах з пролонгованим терміном зберігання;
– Використання вторинних матеріальних ресурсів;
– Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції;
– Управління промисловими відходами харчових виробництв;
– Технології білкових ізолятів із рослинної сировини із зміненими функціонально-технологічними властивостями;
– Технологія продуктів переробки коноплі та їх застосування у харчовій промисловості;
– Технології органічних харчових та дієтичних добавок зі збалансованим мінеральним складом;
– Управління промисловими відходами харчових виробництв.
Технічні умови, розроблені викладачами кафедри:
- Молоко А2 незбиране. Технічні умови. ТУ У 01.4-04718013-001:2020
- Молоко коров’яче А2 питне. Технічні умови. ТУ У 10.5-04718013-003:2020
- Йогурти А2. Технічні умови. ТУ У 10.5-04718013-004:2020
- Сири м’які А2. Технічні умови. ТУ У 10.5-04718013-005:2020