Наукова робота

Звіт НДР Самілик 1 етап

Звіт НДР Самілик 2 етап

Тематики-кафедри-в-УКРНТІ 2022 рік

Інформація про виконання ГДТ кафедри в 2023 році 

Ініціативні тематики кафедри

Основними функціями кафедри у процесі наукової діяльності є:

– виявлення творчої ініціативи щодо напрямків та стратегії наукової діяльності;

– дотримання в науковій (творчій) діяльності принципу академічної доброчесності всіма учасниками освітнього процесу;

– проведення наукових досліджень за затвердженими науковими тематиками;

– підготовка, проведення та участь у науково-виробничих та науково-методичних конференціях кафедри, факультету, університету, участь у міжвузівських та міжнародних конференціях;

– організація науково-дослідної роботи студентів, підготовка, організація проведення конференцій, олімпіад та конкурсів;

– обговорення виконаних науково-дослідних робіт та підготовка рекомендацій щодо їх друкування, допомога в публікації робіт, участь у втіленні результатів вишукувань у практичну площину;

– підбір, підготовка та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри;

– організація і контроль навчання аспірантів і докторантів, роботи пошукачів і стажерів;

– вивчення, узагальнення досвіду кращих викладачів; розділ і рецензування кандидатських і докторських дисертацій, рецензування студентських наукових робіт.

Наукові напрямки кафедри:

– Розробка та впровадження технологій переробки молока на молочні продукти;

– Сучасні методи контролю якості та безпеки продуктів тваринного походження;

– Складання виробничих програм м’ясопереробних підприємств різних форм власності;

– Використання антиоксидантів натурального походження в м’ясомістких системах з пролонгованим терміном зберігання;

– Використання вторинних матеріальних ресурсів;

– Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції;

– Управління промисловими відходами харчових виробництв;

– Технології білкових ізолятів із рослинної сировини із зміненими функціонально-технологічними властивостями;

– Технологія продуктів переробки коноплі та їх застосування у харчовій промисловості;

– Технології органічних харчових та дієтичних добавок зі збалансованим мінеральним складом;

– Управління промисловими відходами харчових виробництв.

Технічні умови, розроблені викладачами кафедри: