Асистент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів
ID Scopus: 57685858000 https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57685858000
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7933-4251
ID Web of Science HMO-7329-2023
Scholar google: https://scholar.google.com.ua/citations?user=ZfWGu6cAAAAJ&hl=uk
Телефон: 0507372890
E-mail: lera072010@ukr.net, корпоративна пошта: yevheniia.demydova@snau.edu.ua
Народилася у 1988 році у м. Новгород, українка.
Освіта:
2006-2009 р.р. Сумський технікум харчової промисловості,
Спеціальність: Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, технік-технолог.
2005-2010 рр. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)
Спеціальність: Технологія зберігання, консервування та переробки молока, інженер-технолог
2021 р.- дотепер. Сумський національний аграрний університет (навчання в аспірантурі без відриву від виробництва)
Спеціальність: Харчові технології
Тема дисертації: «Розробка технології переробки плодів дикорослих рослин на порошкові харчові добавки»
2022 р. - Сертифікат вільного володіння англійською мовою В2
Досвід роботи:
2011 – 2012 – асистент кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету.
2012 –2013– асистент кафедри технології молока і м’яса Сумського національного аграрного університету.
03.09.2013 – дотепер – викладач спецдисциплін (категорія «вища», «старший викладач») ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту»
1.09. 2023 - дотепер асистент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів (за сумісництвом)
Технічні умови:
- Порошки із дикорослих плодів.Технічні умови. ТУ У 10.89.19-04718013-001:2023
- Хліб пшеничний з подовженим терміном зберігання. Технічні умови. ТУ У 10.7-04718013-008:2023
- Вироби макаронні з підвищеним вмістом харчових волокон. Технічні умови. ТУ У 10.7-04718013-007:2023
Публікації Демидова Є.В. за напрямами наукових тематик кафедри
за період 2021-2023 р.р.
0122U200866 Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти 2022-2023 | |
Технології зерна, хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів | Samilyk, M., Demidova, E., Bolgova, N., Savenko, O., Cherniavska, T. (2022). Development of bread technology with high biological value and increased shelf life. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2 (11 (116)), 52–57. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.255605. (Scopus) |
Demidova, E., Bolgova, N., Kapitonenko, А., Cherniavska, T. Influence of adding wild berry powders on the quality of pasta products. «EUREKA: Life Sciences» Number 2. 2022. P.28-35. DOI: 10.21303/2504-5695.2022.002410 (закордонне видання країн ЄС) | |
Samilyk, M., Demidova, E., Nazarenko, Y., Tymoshenko, A., Ryzhkova, T., Severin, R., Hnoievyі, I., Yatsenko, I. (2023). Formation of the quality and shelf life of bread through the additive of powder from rowanberry. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3 (11 (123)), 42–49. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.278799 (Scopus) | |
Самілик, М. М., & Демидова, Є. В. (2022). Використання похідних продуктів переробки обліпихи у виробництві здобних булочок. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 94-101. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.4.12. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.4.12 (вітчизняне фахове видання категорії «Б») | |
Маловідходні технології переробки рослинної сировини | Samilyk M. M. Demydova Ye. V Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business (Рowders from derivatives of wild plant fruit processing): Scientific monograph / Samilyk M. M. Demydova Ye. V. – Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023. 724 p. ISBN 978-9934-26-328-6. |
Marina M. Samilyk, Evgenia V. Demidova, Natalia V. Bolgova (2022). Waste-free technology of processing wild plant raw materials. Journal of Chemistry and Technologies, 30(3), 394-403. https://doi.org/10.15421/jchemtech.v30i3.256924 (Scopus) | |
Samilyk, M., Korniienko, D., Demidova, E., Tymoshenko, A., Bolgova, N., & Yeskova, O. (2022). Substantiation of the efficiency of the method for processing viburnum by the method of osmotic dehydration. EUREKA: Life Sciences, (6), 60-68. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2022.002693 | |
Demidova, E., & Samilyk, M. (2023). Розробка порошкової харчової добавки на основі плодів обліпихи. НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Харчові технології, 25(100), 88-93. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10014 | |
Технології молока та молочних продуктів | Самілик, М., & Демидова, Є. (2022). Використання нетрадиційної сировини у технології виробництва йогурту. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 5(2), 281–291. (вітчизняне фахове видання категорії «Б») |
Підвищення кваліфікації:
- Підвищення кваліфікації в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної (07.09.2020 -18.09.2020) в обсязі 156 годин (5,2 кредитів). Тема: «Новітні методи контролю сировини та харчової продукції». Свідоцтво серія ПК 02139771 17078-20.
- Всеукраїнський науково-практичний онлайн-семінар, Всеукраїнський науково-практичний онлайн конференція «Інноваційні практики наукової освіти», сертифікат про підвищення кваліфікації 30 год (1 кредит), 8-11 грудня 2021 року
- Науково-практична студія «Розвиток інформаційно-аналітичної компетентності педагога в умовах трансформаційних змін суспільства» 30 год (1 кредит), 17 -21 січня 2022 р.
- Курс «Цифрові інструменти Google для освіти" (базовий рівень) Сертифікат NoGDTfE-07-Б-05774 30 год. (1 кредит), 30 січня- 12 лютого 2023 р.
- Курс «Цифрові інструменти Google для освіти" (середній рівень) Сертифікат № GDTfE-07-С-01099 30 год. (1 кредит), 13-19 лютого 2023 р.
- Курс «Цифрові інструменти Google для освіти" (поглиблений рівень) Сертифікат № GDTfE-07-П-01964 30 год. (1 кредит), 30 20-26 лютого 2023 р.
- Онлайн-зустріч навчального центру PROFI CLUB на тему "Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP".2 год. Сертифікат №06343 від 09.2023р.
- Міжнародне підвищення кваліфікації з 02.10.2023 по 09.10.2023 р. на тему: «Неформальна освіта при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD) країнах Європейського Союзу та України (м. Люблін, Польща) в обсязі 45 годин (1,5 кредитів). Сертифікат ESN-16342;
- Онлайн-зустріч навчального центру PROFI CLUB на тему "ІНКЛЮЗИВНІСТЬ В РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОМУ БІЗНЕСІ".2 год. Сертифікат №06517 від 10.2023р.
- Онлайн-зустріч навчального центру PROFI CLUB на тему «Підготовка операторів ринку до державних перевірок системи HACCP», 2 год. Сертифікат №06678 від 12.2023р.
Державні та відомчі нагороди:
- Грамота Департаменту освіти і науки СОДА за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, значний особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління Сумщини (№137 к/з від 07.08.2018 р .),
- Занесена на обласну Дошку Пошани «Педагогічна гордість Сумщини» (№390- ОД від 02.08.2021 р .)
- Почесна грамота міського голови за наполегливу плідну працю, високу професійну майстерність та з нагоди Дня будівельника (2021 р.),
- Подяка Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України (2022 рік)