Губа Світлана Олександрівна

Старший викладач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів

ORCID: 0000-0002-0546-7940

ID Web of Science: V-7182-2018

ID Scopus: 59149322100

Scholar google: https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=Boqhqf4AAAAJ

Телефон: 0994458134

E-mail: svitlanahuba@ukr.net

Корпоративна пошта: s.huba@snau.edu.ua

Народилася у 1989 році у с. Олександрівка, Буринського району Сумської області, українка.

Освіта:

2006-2011 рр. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)

Спеціальність: Технологія зберігання, консервування та переробки молока, інженер-технолог

2013-2017 рр. Одеська національна академія харчових технологій (навчання в аспірантурі без відриву від виробництва)

Спеціальність: 05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів»

2016-2018 рр. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)

Спеціальність: Маркетинг

Досвід роботи:

2011-2013р: Філія «Сумський молочний завод» ДП «Аромат», м.Суми (Інженер-технолог, майстер цеху)

02.07.2013 – 01.09.2018 – старший лаборант кафедри технології молока і м’яса СНАУ.

01.09.2014 – 31.08.2017 асистент кафедри технології молока і м’яса Сумського національного аграрного університету.

01.09.2017 – 18.09.2022 – старший викладач кафедри технології молока і м’яса Сумського національного аграрного університету.

19.09.2022 – до тепер– старший викладач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів СНАУ.

 

Патенти:

  1. Патент на корисну модель № 127524 UA МПК A23C 19/032. Спосіб виробництва сиркового десерту зниженої енергоцінності./ Ткаченко Н.А., Окуневська С.О., Назаренко Ю.В., Кітченко Л.М.; заявник і патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. - № u201801431, заявл. 14.02.2018, опубл. 10.08.2018, бюл. № 15
  2. Патент на корисну модель № 127525 UA МПК A23C 19/032. Спосіб виробництва сиру кисломолочного зниженої енергоцінності з пробіотичними властивостями./ Ткаченко Н.А., Окуневська С.О., Назаренко Ю.В., Кітченко Л.М.; заявник і патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. - № u201801434, заявл. 14.02.2018, опубл. 10.08.2018, бюл. № 15
  3. Патент на корисну модель № 121969 UA МПК A23L 13/60 М'ясовмісні напівфабрикати січені "сумські" з порошком кісточок червоного винограду. / Пасічний Василь Миколайович; Божко Наталія Володимирівна; Тищенко Василь Іванович; Окуневська Світлана Олександрівна; заявник і патентовласник Сумський національний аграрний університет. - № u201705988, заявл. 15.06.2017, опубл. 26.12.2017, Бюл.№ 24 від. 24/2017
  4. Патент України № 119485 UA МПК A23L 13/40 (2016.01), A23L 13/60(2016.01) Спосіб виробництва м'ясовмісних напівфабрикатів січених з порошком з кісточок червоного винограду. / Пасічний Василь Миколайович; Божко Наталія Володимирівна; Тищенко Василь Іванович; Окуневська Світлана Олександрівна; заявник і патентовласник Сумський національний аграрний університет. - № a201705989, заявл. 15.06.2017, опубл. 25.06.2019, Бюл.№ 12/2019
  5. Патент на корисну модель UA 141394 МПК A23С 19/08 (2006.01) Спосіб виробництва сиркової пасти «Часничок» / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Єресь І.О.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08777; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р.
  6. Патент на корисну модель UA 141397 МПК (2020.01) A23С, А23С 19/08 (2006.01) Спосіб виробництва плавленого сиру з сухим харчовим екстрактом листя волоського горіха / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Кревсун К.В., Хмелюк Т.А.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08781; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р
  7. Патент на корисну модель UA 141396 МПК (2020.01) A23С 19/00 Спосіб виробництва плавленого сиру з йодказеїном / Болгова Н.В., Губа С.О., Цигура В.В., Галета Ю.С., Хмелюк Т.А.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2019 08780; заявл. 22.07.2019; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7, 2020р.
  8. Патент на корисну модель № 154537 Спосіб виробництва плавленого сиру. Дата публікації відомостей про державну реєстрацію та номер Бюлетеня: 22.11.2023, Бюл. № 47

 

Публікації за напрямами наукових тематик кафедри

за період 2020-2024 рр

0122U200866 Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти 2022-2023
Основи фізіології та гігієни харчування 1.Рижкова, Т. М., Самілик, М. М., Болгова, Н. В., Губа, С. О., & Соколенко, В. В. (2023). Удосконалення технології сиркових мас із використанням порошку калини. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (3 (49), 69-74. https://doi.org/10.32845/msnau.2022.3.10 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
2.Петрова О. І., Болгова Н. В., Губа С. О., Соколенко В. В., Доденко А. В. Наукове обґрунтування використання насіння маку при виробництві сирків кисломолочних / Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Механізація та автоматизація виробничих процесів», випуск 3 (49), 2022. с.51-57. DOI https://doi.org/10.32845/msnau.2022.3.8 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
0119U101237 Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції (2019-2024)
Основи фізіології та гігієни харчування 1. Odintsov, S., Nazarenko, Y., Synenko, T., & Huba, S. (2024). Determining the influence of hemp seed protein on the quality indicators of cheese product and the content of nutrients in it. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (128), 6–12. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.300172 (Scopus).
2. Bolgova, N., Huba, S., Sokolenko, V., & Mazhara, A. (2023). Дослідження впливу вітамінів на процес ферментації при виробництві йогурту. НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Харчові технології, 25(100), 43-46. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10007 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
3.Ladyka, V., Bolhova, N., Huba, S., Sokolenko, V., & Skliarenko, Yu. (2024). Investigation of the influence of milk protein genotype on the process of fermentation of milk curds by mesophilic lactic acid streptococci. Scientific Horizons, 27(8), 113-121. https://doi.org/10.48077/scihor8.2024.113 (Scopus).

 

Підвищення кваліфікації:

  1. Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності». Тема: «Педагогічні основи вибору методів і засобів навчання у вищому навчальному закладі в умовах пандемії». НУБіП України. Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму. 31.10.- 11.11.2022. Кількість кредитів - 2 (60 годин). Сертифікат: СС 00493706/017642-22.

 

Керівництво науковою роботою студентів:

  1. Андрєєв О.М. Дослідження ролі фаст-фуду у харчуванні здорової людини // Modern research in world science. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Lviv, Ukraine. 2022. Pp. 257-259. URL: https://sci-conf.com.ua/viii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-modern-research-in-world-science-29-31-10-2022-lviv-ukrayina-arhiv/.
  2. Дехтяренко А. Ю., Новицька А. А. Причини та наслідки голодування // Scientific research in the modern world. Proceedings of the 1st International scientific and practical conference. Perfect Publishing. Toronto, Canada. 2022. Pp. 319-322. URL: https://sci-conf.com.ua/i-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-scientific-research-in-the-modern-world-9-11-11-2022-toronto-kanada-arhiv/.
  3. Влізько К.О. Особливості харчування підлітків. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента (14-18 листопада 2022 р.). Суми. С. 315
  4. Івашина С.А. Причини харчових отруєнь Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента (14-18 листопада 2022 р.). Суми. С. 317
  5. Новицька А.А., Дехтяренко А.Ю. Вплив режиму харчування на організм. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції студентів та аспірантів, присвяченої Міжнародному дню студента (14-18 листопада 2022 р.). Суми. С. 330
  6. Буяло Е.С., Вплив екологічної складової на безпечність виробів хлібопекарської галузі. Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.) С. 565
  7. Попова А.О. Визначення способів підвищення харчової цінності напоїв на основі кави. Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.)С. 597
  8. Головач А. Л. Принципи державного регулювання якості продукції та послуг в Україні. Матеріали НПК викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (14-16 травня 2024 р.)С. 573

 

Державні та відомчі нагороди:

1. Подяка ректора за активну участь в організації та проведенні «Дня молока» (2014 рік)

CV_Huba