Доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів – Назаренко Ю.В.
Кандидат технічних наук
ORCID https://orcid.org/0000-0003-4870-4667
Scopus Author ID: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57209615052
Researcher ID: https://www.webofscience.com/wos/author/record/W-6022-2018
Scholar.google https://scholar.google.com/citations?user=A9tn83cAAAAJ&hl=ru&oi=sra
E-mail: Nazarenko.sumy@gmail.com
Освіта:
1988-1994 Одеський Інститут харчових технологій, кваліфікація: інженер-технолог молочної промисловості.
2006-2008 Київський національний економічний університет за спеціальністю «Підприємницьке управління – Економіка підприємств», кваліфікація: магістр з управління підприємством.
2009-2012 Одеська Академія харчових технологій, аспірантура, отримання наукового ступеня доктора філософії, отримання кваліфікації доцента кафедри технології молока і молочних продуктів
Досвід роботи:
2009 – 2024 – Національний аграрний університет м. Суми, доцент кафедри технологій та безпечності харчування, викладання технології молока та молочної продуктів.
2007 – 2009 р. Сумський молочний ДП Мілкленд Україна, директор заводу.
2004 – 2007 р. ЗАТ “Маслозавод” Прилуки “, регіон Чернігівський, голова правління.
1987 – 2004 р. Роменський молочний завод, регіон Сумський, керівник відділу заготовки сировини
Наукова робота:
Напрями наукових досліджень: Інноваційні технологічні рішення в галузі дитячого харчування та переробки молочної сироватки.
Публікації за напрямами наукових тематик кафедри:
Samilyk M., Demidova E., Nazarenko Y., Tymoshenko A., T. Ryzhkova T., Severin R., Hnoievyі I., Yatsenko I. Study of quality indicators and shelf life of bread from rye flour enriched with rowan powder. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2023. Vol.3, No 11(123).
Vegetarian shortbread enriched with Sweet Potato (Ipomoea Batatas Var. Portu Beterraba) / T. M. Golovko, V. M. Pasichnyi, M. P. Golovko, T. M. Stepanova, N. V. Lapytska, Y. V. Nazarenko, I. O. Puryhin, B. V. Shmidt. Journal of Chemistry and Technologies. 2023. №31(2). Р. 325–333. https://doi.org/10.15421/jchemtech.v31i2.279127 (Публікація в українському виданні, що входить до затвердженого МОН переліку наукових фахових видань України з технічних наук категорії «А», проіндексованому у базі даних Scopus) http://chemistry.dnu.dp.ua/article/view/279127
Xiaoqing Qu, Wei Yang, Bo Li, Nazarenko Yulia (2022) EFFECT OF OAT β-GLUCAN ON IN VITRO DIGESTION CHARACTERISTICS OF SET-TYPE YOGURT. Poland Acta Innovations 43: 5-14 https://doi.org/10.32933/ActaInnovations.43.1 (Web of Science)
Xiaoqing Qu, Nazarenko Yulia, Wei Yang, Yuanyang Nie, Yongsheng Zhang, Bo Li (2021). Effect of Oat β-Glucan on the Rheological Characteristics and Microstructure of Set-Type Yogurt. Switzerland: Molecules. №16. Р 4752. https://doi.org/10.3390/molecules26164752 (Web of Science)
Wei Yang , Xiaoqing Qu , Chujun Deng , Lei Dai , Haoyu Zhou , Guihua Xu , Bo Li , Nazarenko Yulia , Changzhong Liu (2021) Heat sensitive protein-heat stable protein interaction: Synergistic enhancement in the thermal co-aggregation and gelation of lactoferrin and α-lactalbumin. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. –2021. – №142. – Р. 1–12. doi: 10.1016/j.foodres.2021.110179. Epub 2021 Feb 2. (Scopus).
- Samilyk, A. Helikh, T. Ryzhkova, N. Bolgova, Y. Nazarenko. (2020) Influence of the structure of some types of fillers introduced to the yogurt recipe on changes in its rheological indicators. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2/11 ( 104 ) 2020. 46-51. DOI: 10.15587/1729-4061.2020.199527 (Web of Science).
Yuliya Nazarenko; Volodymyr Ladyka; Victor Opara; Yuliia Pavlenko (2019) Determining the influence of the composition of milk from cows of different breeds on quality indicators for the Dutch-type cheese. Eastern-European Journal of Enterprise Technologiesthis link is disabled, 2019, 1(11-97), pp. 23–33 DOI: 10.15587/1729-4061.2019.155487 (Scopus / Web of Science).
Назаренко Ю. В., Шмідт Б. В., Болгова Н. В., Синенко Т. П. Розробка сирного продукту із рослинним білком. Вісник ЛТЕУ. Teхнічні науки. 2023. № 33. С. 47–54. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2023-33-07
Болгова, Н., Самілик, М., Назаренко, Ю., & Шмідт, Б. (2023). ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ БІЛКОВОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ РОЗРОБКИ СИРНОГО ПРОДУКТУ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(2), 9 Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/visnik/article/view/426
Самілик, М. М., Назаренко, Ю. В., Синенко, Т. П., Кіліпута, А. В., & Мазний, Ю. О. (2023). Розроблення сухих сніданків на основі похідних переробки моркви. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, 2 (52), 65-70. https://doi.org/10.32782/msnau.2023.2.10.
Назаренко Ю. В., Пуригін І. О., Болгова Н. В., Синенко Т. П. Розробка рецептурних композицій сирних паст з підвищеною біологічною цінністю. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2023. №1. С. 65–74. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2023.1.7
Назаренко Ю.В., Шмідт Б.В., Болгова Н.В., Синенко Т.П. Сучасні напрямки розвитку технології харчових виробів. № 33 (2023): Вісник ЛТЕУ. Teхнічні науки. 47-54. DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2023-33-07
Болгова, Н., Самілик, М., Назаренко, Ю., & Соколенко, В. (2021). Технологія виробництва безлактозного йогурту з дотриманням принципів системи НАССР. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 33-46. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.4.4
Qu Xiaoqing, Nazarenko, Yulia, Li Bo (2021). The physiological function and application of cereal β-glucan in the fermented dairy products. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Випуск 1(33), 62-76. http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6564
Qu Xiaoqing. The use of oat beta-glucans in the dairy industry: an overview and assessment of opportunities in yogurt technology/ Y. Nazarenko, Qu Xiaoqing, Li Bo// Научный взгляд в будущее. – Выпуск 19. Том 1. – Одесса: 2020 – с.108-114 ISSN 2415-7538 DOI: 10.30888/2415-7538
Yuliya Nazarenko, Volodymyr Ladyka, Victor Opara, Yuliia Pavlenko (2019) Research Of Organoleptic Parameters Of Dutch Cheese, Produced From Milk Of Cows Of Different Breeds. EUREKA: Life Sciences 1 (52-58) DOI: 10.21303/2504-5695.2019.00843
Н.В. Болгова, Ю.В. Назаренко, О.Г Перетятько (2019) ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА СИРУ «ГОЛЛАНДСЬКИЙ» НА ПОТУЖНОСТЯХ ФІЛІЇ «ОХТИРСЬКИЙ СИРКОМБІНАТ» ПП «РОСЬ» Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного 19(1) 156-163.
Патенти:
- 1. Патент UA 152392 МПК A23C 19/068 (2006.01) A23C 21/06 (2006.01) Спосіб виробництва сиру м’якого сироваткового «Карамелька» / Ладика В.І., Болгова Н.В., Самілик М.М., Соколенко В.В., Назаренко Ю.В.; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u202200493; заявл. 02.2022; опубл. 25.01.2023, Бюл. № 4, 2023р.