Геліх Анна Олександрівна

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технологій та безпечності харчових продуктів

E-mail: anna.helikh@snau.edu.ua/gelihsumy@gmail.com

Researcher ID: V-7155-2018

ORCID: 0000-0003-3769-1231

Scopus ID: 57217304277

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=b8M2VhcAAAAJ

CV Gelikh



  1. харчова стійкість населення, що полягає у використанні органічних, локальних та сезонних харчових продуктів;
  2. ‑ технологія інноваційних напівфабрикатів з овочів, продукції тваринництва та аквакультури;
  3. ‑ дієтичні харчові продукти та кулінарні вироби на основі інноваційних напівфабрикатів:
  4. - фаршеві вироби, ковбасні вироби, ферментовані сушені ковбаси;
  5. - кондитерські вироби, бісквіти, печиво;
  6. - молочні продукти, йогурти;
  7. - консервовані продукти, консерви;
  8. - продукти подвійного призначення.
  9. Має 64 наукових праць для відображення результатів наукових досліджень, з них:
  10. 33 статті у фахових виданнях включених до міжнародних наукометричних баз;
  11. 12 у періодичних виданнях, включених до міжнародної наукометричної бази Scopus;
  12. 6 у періодичних виданнях, включених до міжнародної наукометричної бази Web of Science (SCI);
  13. ‑ 2 монографії;
  14. 14 патентів України на корисну модель;
  15. ‑ 1 патент на винахід України;
  16. ‑ 5 ТУУ (технічні умови України).
  17. Має сертифікат англійської мови, В2, № 000522016, квітень 2019 року.

  1. ДБТ «Розробка технічної документації на білкову сировину подвійного призначення», №0122U201388, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України
  2. ДБТ «Розробка технічної документації на напівфабрикати з рослинної сировини підвищеної біологічної цінності подвійного призначення», №0122U201635, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України
  3. ДБТ «Розробка технічної документації на напівфабрикат з рослинної сировини для м’ясних фаршевих виробів подвійного призначення», №0122U202024, 2022-2023 р., Міністерство освіти і науки України
  4. ДБТ «Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції», №0119U101237, 2019-2024 р., Міністерство освіти і науки України
  5. ДБТ «Технологія напівфабрикату з молюска прісноводного та кулінарної продукції з його використанням», 2015-2017 р., Міністерство освіти і науки України
  6. ДБТ «Комплексна та безвідходна переробка гідробіонтів прісноводних водойм», 2016-2018 р., Міністерство освіти і науки України
  7. ГДТ «Консультування з питань розробки технічної документації на новий вид сировини»
  8. ГДТ «Створення умов з організації безпечного харчування в закладах освіти Миколаївської ОТГ»
  9. ГДТ «Консультування та супроводження механізмів розвитку Миколаївської територіальної громади в рамках реалізації стратегії регіонального розвитку Сумської області на 2021-2027 роки»
  10. ГДТ «Розробка чотиритижневого сезонного меню відповідно до нових норм харчування»