Бідюк Дмитро Олегович

Старший викладач кафедри технології харчування
Кандидат технічних наук
e-mail:dmytro.bidiuk@gmail.com


Research ID

ORSID https://orcid.org/0000-0003-3290-703X

Scopus ID

CV

Google Scholar 


Народився 6 грудня 1985 року в м. Харків, Україна

2002-2007 – навчання на інженерно-технологічному факультеті Харківського державного університету харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчування», диплом з відзнакою

2007-2010 – навчання в аспірантурі Харківського державного університету харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчової продукції»

2010-2013 – працював на посаді асистента кафедри технологій переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка

2013-2015 – працював на посаді старшого викладача кафедри технологій переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка

2015 – захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції» на тему «Технологія продукту сирного кисломолочного з використанням рослинного наповнювача емульсійного типу»

2015-2018 – працював на посаді доцента кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету

2018 - по теперішній час працює на посаді старшого викладача кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету

Основні навчальні дисципліни: «Теоретичні основи харчових виробництв», «Наукові основи безвідходних технологій харчової промисловості», «Основи технологій біопластиків»

Напрями наукових досліджень: Наукове обґрунтування та комерціалізація технологій біорозкладних матеріалів і виробів з них на основі харчової вторинної сировини як екологічної альтернативи пластику, створення та комерціалізація технологій харчової продукції з оздоровчими властивостями

Грантова, держбюджетна та госпдоговірна тематика:

ДБТ «Розробка технології органічних сушених овочевих і плодово-ягідних напівфабрикатів та енергоефективної установки з використанням сонячних панелей» (2017-2020, Міністерство освіти і науки України);

ГДТ «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями» (2017-2018, ТОВ «Глобинський м᾿ясокомбінат»)

Грант «FoodBIOPack – інноваційні технології біорозкладувального паковання» (2018-2019, ПАТ «Карлсберг Україна»)

Проєкт «Продукування та поширення ідей циркулярної економіки відповідно до Плану дій ЄС”№ 620966-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT, (2020-2022, в рамках програми Жана Моне Еразмус+)

Підвищення кваліфікації (стажування):

ГДТ «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями» (02.07.2018-13.07.2018, м. Глобине, Полтавська обл.)

Проект «FoodBIOPack» (Packbridge Challenge 29.05.2018-02.06.2018, Top Packaging Summit, Startup Final 20.09.2018-21.09.2018, м. Мальме, Швеція; University Startup World Cup, 08.10.2018-12.10.2018, м. Копенгаген, Данія)

Проекти «Розробка технології органічних сушених овочевих і плодово-ягідних напівфабрикатів та енергоефективної установки з використанням сонячних панелей», «FoodBIOPack» (14.11.2018-15.11.2018, Nordic Organic Food Fair, м. Мальме, Швеція)

Інша інформація: маю ФОП Бідюк Д.О., є співзасновником бренду rekava, ТОВ Рекава (https://www.rekava.com/). В рамках підприємницької діяльності налагоджуємо виробництво одноразового посуду з переробленої кавової гущі, маємо інтернет-магазин з продажу декоративних аромасвічок у ємностях з кавової гущі з ароматами міст України (https://shop.rekava.com/).