
Старший викладач кафедри технології харчування
Е-mail: tanya.marenkova@snau.edu.ua
- Web of Science ResearcherID ACE-7374-2022
- ORCID https://orcid.org/0000-0001-7481-0848
- Scopus https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57210344871
- Google Scholar
- ResearchGate ID ACE-7374-2022
- CV Marenkova
Народилася 2 лютого 1961 року в м. Суми.
1978-1982 – навчання в Харківському інституті громадського харчування, спеціальність «Технологія і організація громадського харчування».
1982-1985 - інженер-технолог організаційного відділу Сумського тресту столових та ресторанів.
1987-1989- провідний інспектор відділу кадрів Сумського управління громадського харчування.
1989-1992 - провідний інженер по підготовці кадрів Сумського обласного управління громадського харчування.
1995 – 2000 – здобуття другої вищої освіти в Сумському державному аграрному університеті, спеціальність 7.050106 «Облік і аудіт».
1992-2010 - завідуюча виробництвом їдальні коледжу СНАУ.
2010 - по теперішній час - старший викладача кафедри технології харчування СНАУ.
Основні навчальні дисципліни: «Технології харчування», «Технології закладів ресторанного господарства», «Ресторанна справа», «Організація підприємств галузі».
Напрями наукових досліджень: Тема: «Наукове обргунтування і розробка технологій та кулінарної продукції з використанням іноваційних видів сировини».
Госпдоговорна тематика: «Розбивка раціонів харчування по фізіологічним нормам» 01.11.2013 р. – 02.12.2013 р. Договір № 1/11/2. «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями», 01.09.2017-30.06.2018.
Підвищення кваліфікації (стажування):
Кафе-піцерія «Портофіно» з 04.01.2022 р. по 03.02.2022 р. (Звіт про підвищення кваліфікації (стажування), протокол № 13 від 13.04.2022).
Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ неперервної освіти і туризму з 16 вересня 2024 р по 27 вересня 2024 р, Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС00493706/023518-24 (60 год, 2 ЄКТС).
Національна Туристична Організація України, навчання за онлайн-курсом Академії НТОУ «Технології індустрії гостинності для персоналу». Сертифікат № 113-24, жовтень 2024 р. (4 год, 0,13 ЕCTS).
Національна академія наук і мистецтв України. Наукова установа СГ НТМ «Новий курс» Підвищення кваліфікації шляхом індивідуальної форми самоосвіти та неформальної освіти. Сертифікат К/2025/25/008 (обсяг 30 год / 1 кредит ЄКТС 13.03.2025).
Інша інформація:
Голова журі I-II етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за напрямами підготовки серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти і міжшкільних ресурсних центрів у 2023/2024 навчальному році (Наказ Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації № 11-ОД від 16.01.2024).
Голова журі I-II етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за напрямами підготовки серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти і міжшкільних ресурсних центрів у 2024/2025 навчальному році (наказ Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації № 23-ОД від 22.01.2025).