Шильман Лев Залманович

Професор кафедри технології харчування
Кандидат технічних наук, професор
E-mail: lev22121935@gmail.com



Народився 22.12.1935 року в м. Владивостоці, Росія
1953-1958 – навчання у Московському інститутiнародного господарства ім. Г.В.Плеханова ,спеціальність "Устаткування і технологія громадського харчування"
1961-1964–навчання в аспірантурі Московського інституту народного господарства ім. Г.В. Плеханова, спеціальність "Технологія громадського харчування", кандидат технічних наук
1964-1968 – ст. викладач, зав. кафедри, декан у Далекосхідному філіалi МІНХ ім. Г.В.Плеханова
1968-1997 – ст. викладач, доцент профессор Харківського інституту громадського харчування (сьогодні Харківський державний університет харчування і торгівлі)
1997-2008 – професор, зав. кафедри у Саратовському державниому аграрному унiверситетi ім. М. Вавілова, кафедра технології та організації громадського харчування
2009-2014 – професор, зав. кафедри у Глухівському національному педагогічному унівеситетi ім. О.Довженка, кафедра педагогіки і методикитехнологічної освіти
2014 по теперешнiй час – професор Сумському національному аграрному університетi, кафедра технології харчування.
Основні навчальні дисципліни - "Сучасні досягнення харчової науки", "Інноваційні харчові інгредієнти в технології харчової продукції", "Проектування підприємств ресторанного господарства"
Основні напрямки наукових досліджень:
– наукові засади та практичні аспекти технології фрітюрної продукції;
– наукові засади та практичні аспекти технології очистки фрітюрних жирів,
– удосконалення технології продукції харчування.