Статті, тези у фахових виданнях:
- Бідюк Д.О., Середа О.Г. Новий вид біорозкладувальної тари. Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, Т. 31 (70) № 2, 2020
- Боковець С.П., Перцевой Ф.В., Мельник О.Ю., Гурський П.В. Вивчення міцності гелів при додавані гліцерину. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, Т. 10 № 2, 2020
- Особливості технології нового батончика шоколадного / С.П. Боковець, Ф.В. Перцевой, О.Ю. Мельник та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 2 (32). – С. 32-41.
Scopus, WebofScience:
- V.Kasianchuk. Specific features of accumulation of organochlorine pesticide residues in melliferous plant, bee pollen, and honey / V. Kasianchuk, O. Berhilevych, I.Negai, L. Dimitrijevich, T. Marenkova // Харчова наука і технологія / Food science and technology/ Volume 14 Issue 1/ 2020, – p.118-125
- Recent advances in modification of starch and its applications in China food industry / Deng Chunli, Shang Feifei, Liu Yan, Melnyk O., Luo Yanghe // THE SCIENTIFIC HERITAGE. № 47 (2020) Р.1. – Budapest, 2020. – с. 19-26.
- Sklyar Т.V., Lavrentyeva K.V., Lyholat О.А., Kondratjuk N.V., Stepanova Т.М. (2020) Monitoring the spread of antibiotic-resistant strains of sanitary-indicative microflora in market meat and dairy products, Journal of chemistry and technologies, 28(1), pp. 55-68. Стаття у виданні, яке входить у науковометричну базу Scopus
- Перцевой Ф.В., Исследование эмульгирующей способности пасты закусочной на основе творога нежирного Перцевой Ф.В., Гурський П.В., Кондрашина Л.А./ . Investigation of the emulsifying capacity of snack paste based on fatless cottage cheese [Text] / Р. Gurskiy, F. V. Pertsevoy, L. A. Kondrashyna // EUREKA: Life Sciences. – 2020. – No. 1. – P. 18-24.
- F. Pertsevoi, Development of technology for preparing the thermostable milk-containing filling and study of infrared spectra of its components / F. Pertsevoi, E. Koshel, S. Sabadash, M. Mashkin, V. Mohutova, V. Volokh // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2020. – 5/11 (107) – P. 25-31.
Патенти на винахід та корисну модель:
- Пат. на корисну модель № 139477 Україна. МПК А23С 19/08. Спосіб отримання сиру плавленого ковбасного / Перцевой Ф.В., Дроменоко О.Б Гурський П.В., Борисова А.О., Гарнцарек Б.Ч., Гарнцарек З.Е., Маренкова Т.І. Шильман Л.З.; заявник та патентовласник Харківський державний університет харчування та торгівлі, Сумський національний аграрний університет – № u 2019 06032; заявл. 31.05.2019.; опубл. 10.01.2020, Бюл. № 1. – 4 с.
- Патент на корисну модель 141398 Україна. МПК А23L 29/00. Композиція овочевої термостабільної начинки з використанням модифікованого крохмалю / Мельник О.Ю., Салій Ю.В.; заявник та патентовласник СНАУ-№ u 2019 08782; заявл. 22.07.2019.;опубл. 10.04.2020, Бюл. №7. – с.4.
- Кошель О.Ю., Перцевой Ф.В., Бідюк Д.О. Спосіб отримання круасанів «Смаколик»: патент на корисну модель 142462. Україна: МПК A21D13/16 A21D13/19», № u201911005; заявл. 08.11.2019.; опубл. 10.06.2020 р., Бюл. № 4.
- Кошель О.Ю., Перцевой Ф.В., Бідюк Д.О. Спосіб отримання здобного печива «Ладушка»: патент на корисну модель 141853. Україна: МПК A21D13/80 , № u201911010; заявл. 08.11.2019.; опубл. 27.04.2020 р., Бюл. № 3.
- Кошель О.Ю., Перцевой Ф.В., Бідюк Д.О. Спосіб отримання молоковмісної термостабільної начинки «Thermofilling»: патент на корисну модель 142668. Україна. МПК A23G3/46, № u 201911012; заявл. 08.11.2019.; опубл. 25.06.2020 р., Бюл. № 5.
- Пат. на корисну модель № 142666 Україна. МПК A21D8/06. Композиція інгредієнтів для булочок із пшеничного борошна з використанням водного екстракту Clitoria ternatea / Юфряков Я.О., Мельник О.Ю.; заявник та патентовласник Сумський національний аграрний університет – № u 2019 11008; заявл. 08.11.2019.; опубл. 25.06.2020, Бюл. № 12. – 4 с.
Монографії:
- Т.М. Stepanova, N.V.Kondratjuk (2020) Scientific aspects of food products technology based on alginate and pectin uronic acids, Sumy: Sumy National Agrarian University.