Старший викладач кафедри технології харчування
Кандидат технічних наук
e-mail: dmytro.bidiuk@snau.edu.ua, xbach@ukr.net
Research ID
ORSID https://orcid.org/0000-0003-3290-703X
Scopus ID
CV
Google Scholar https://scholar.google.com.ua/citations?user=Na5cwtwAAAAJ&hl=ru
- Народився 6 грудня 1985 року в м. Харків, Україна.
- 2002-2007 – навчання на інженерно-технологічному факультеті Харківського державного університету харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчування», диплом з відзнакою.
- 2007-2010 – навчання в аспірантурі Харківського державного університету харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчової продукції».
- 2010-2013 – працював на посаді асистента кафедри технологій переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка.
- 2013-2015 – працював на посаді старшого викладача кафедри технологій переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка.
- 2015 – захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції» на тему «Технологія продукту сирного кисломолочного з використанням рослинного наповнювача емульсійного типу».
- 2015-2018 – працював на посаді доцента кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету.
- 2018 - по теперішній час працює на посаді старшого викладача кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету.
- Основні навчальні дисципліни: «Теоретичні основи харчових виробництв», «Технологія полісахаридів та їх застосування у харчовій промисловості», «Методи контролю харчових продуктів», «Науково-дослідна робота» (українською мовою), «Науково-дослідна робота» (англійською роботою).
- Напрями наукових досліджень: Наукові основи та практичні аспекти створення технологій біорозкладувального паковання для харчової продукції; розроблення технологій сушених напівфабрикатів із органічної овочевої та плодово-ягідної сировини та їх використання у складі харчових продуктів; використання борошна з комах у харчуванні.
- Грантова, держбюджетна та госпдоговірна тематика:
- ДБТ «Розробка технології органічних сушених овочевих і плодово-ягідних напівфабрикатів та енергоефективної установки з використанням сонячних панелей» (2017-2020, Міністерство освіти і науки України);
- ГДТ «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями» (2017-2018, ТОВ «Глобинський м᾿ясокомбінат»);
- Грант «FoodBIOPack – інноваційні технології біорозкладувального паковання» (2018-2019, ПАТ «Карлсберг Україна»).
- Підвищення кваліфікації (стажування):
- ГДТ «Удосконалення технологій ковбасних виробів з регульованими структурно-механічними властивостями» (02.07.2018-13.07.2018, м. Глобине, Полтавська обл.).
- Проект «FoodBIOPack» (Packbridge Challenge 29.05.2018-02.06.2018, Top Packaging Summit, Startup Final 20.09.2018-21.09.2018, м. Мальме, Швеція; University Startup World Cup, 08.10.2018-12.10.2018, м. Копенгаген, Данія).
- Проекти «Розробка технології органічних сушених овочевих і плодово-ягідних напівфабрикатів та енергоефективної установки з використанням сонячних панелей», «FoodBIOPack» (14.11.2018-15.11.2018, Nordic Organic Food Fair, м. Мальме, Швеція).
- Інша інформація: завідуючий науково-дослідною лабораторією «Інноваційних технологій харчової продукції»