професор кафедри технології харчування
доктор технічних наук, старщий науковий співробітник, академік Академії вищої освіти України
E-mail : 0487222489@ukr.net
- Народився 21 жовтня 1977 році у місті Одеса.
- 1994-2000 – навчання Одеська державна академія харчових технологій, спеціальність інженер – технолог.
- 2006 - кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.13 Технологія консервованих та охолоджених харчових продуктів).
- 2007 – 2009 – навчання Національна академія державного управління при Президенті України спеціальність магістр державного управління.
- 2011 - старший науковий співробітник.
- 2015 - доктор технічних наук, (спеціальність 05.18.13 Технологія консервованих та охолоджених харчових продуктів).
- 2016 - академік Академії вищої освіти України, диплом АН № 0036.
- Державні нагороди - Нагрудний знак «За заслуги», Трудова відзнака «Знак пошани», Міністерства аграрної політики України
- Напрями наукових досліджень: основна професійна діяльність пов’язана з керівництвом державного науково-дослідного закладу. Координація роботи з розроблення проектів державних програм, державних нормативних документів (ДСТУ) на продукти харчування, методи визначення якості та безпечності, проекти зі стандартизації, методологічні розробки вітчизняних нормативних документів, їх гармонізацією з міжнародними вимогами, визначення пріоритетних напрямів з метою забезпечення вимог до якості і безпечності продукції, особливо дослідження показників ідентифікації та натуральності продукції. Одночасно наукове керівництво фундаментальними та прикладними дослідженнями з розроблення функціональних продуктів для дітей різних вікових груп з аліментарними захворюваннями.
- Є автором більш 200 державних стандартів України (ДСТУ) на виробництво продуктів харчування, методи визначення показників якості та безпечності продукції АПК, а також 52 нормативних документів ISO та EN на методи визначення в галузі харчової промисловості, які гармонізовані з ЄС. Маю 120 наукових праць, 5 посібників, 6 патентів на винахід.
- Науково-дослідна тематика за рахунок коштів державного бюджету, за пріоритетними напрямками:
- Новітні технології та ресурсозберігаючі технології в енергетиці, промисловості та агропромисловому комплексі;
- Моніторинг сільськогосподарської та харчової продукції за показниками якості і безпеки згідно національних та міжнародних стандартів
- Розробка і впровадження уніфікованих методів аналізу харчових продуктів
- Гранти Ізраільско-Українська компанія Вітмарк (Jaffa Vitmark», «Провести наукові дослідження впливу термічного оброблення фруктової сировини на збереження вітамінний складу».
- Національна академія наук Білорусії "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері розвитку агропромислового комплексу".
- Підвищення кваліфікація (стажування):
- 2017 - 2018 В рамках Угоди «Щодо розвитку українсько-китайського співробітництва в галузі освіти і науки», діяльність була направлена на реалізацію стратегії розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм «Один пояс – Один шлях». З моменту створення і до закінчення проекту працював на посаді заступника директора Китайсько-Українського науково-дослідного Інституту «Наук про життя». Основні функції - координація роботи зі створення Інституту, лабораторної бази та міжнародна діяльність.
- Координував роботу з обміну навчання студентів магістрів та аспірантів. В результаті проведеної роботи, впроваджено модель навчання та підписано Меморандум між Чедзянським національним університетом КНР та Сумським національним аграрним університетом, Україна. Одночасно, координував проведення досліджень в галузі харчових технологій, зі створення харчових продуктів для дітей з аліментарними захворюваннями та методів визначення показників якості та безпечності харчових продуктів. Результати досліджень були представленні конкурсах по визначенню пріоритетних проектів іноземних експертів в КНР. - На посаді професора факультету якості, Чедзянського національного університету КНР, викладав курс лекцій - менеджмент якості та безпечності продуктів харчування.
- Інша інформація. Проектор з наукової роботи Одеського державного університету, голова Технічного комітету України ТК 24 «Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки»