Доктор філософії (PhD), доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5300-5142
ID Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57222184920
ResearcherID: AAD-1619-2021
Scholar google: https://scholar.google.com/citations?hl=ua&user=AUAsnv8AAAAJ
Телефон: +380684870521
E-mail: t.p.synenko@gmail.com, корпоративна пошта: tetiana.synenko@snau.edu.ua
CV Синенко (укр.) CV Synenko (eng.)
Народилася 18 квітня 1994 року в місті Охтирка, Сумської області.
2001-2012 – навчання в Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Остапа Вишні
2012-2016 – навчання в Сумському національному аграрному університеті, за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» (інженер-технолог із харчової інженерії).
2016-2018 – навчання в Сумському національному аграрному університеті, спеціальність «Харчові технології» освітня програма «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» (інженер-технолог)
2018-2022 – навчання в аспірантурі Сумського національного аграрного університету, спеціальність 181 «Харчові технології» (доктор філософії (PhD), диплом Н23 №001158 від 15.08.2023)
Тема дисертації: «Розробка натуральних смако-ароматичних добавок із вторинної сировини»
З 2019 року працювала на посаді асистента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету.
З вересня 2023 року працювала на посаді старшого викладача кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету.
З листопада 2023 року працює на посаді доцента кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету.
Основні навчальні дисципліни: «Технології переробки рослинної сировини», «Основи наукових досліджень», «Хімія смаку, запаху, кольору», «Основи сироваріння», «Крафтові технології рослинних олій, консервованих овочів та фруктів».
Напрями наукових досліджень:
1) Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції;
2) Технологічні аспекти використання похідних переробки рослинного та молочного походження в харчових продуктах
Грантові, держбюджетні та госпдоговірні тематики:
НТР «Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції» (№ держреєстрації 0119U101237, 2019–2024 р.) (Відповідальний виконавець проєкту)
ДБТ «Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти» (№ держреєстрації 0122U200866, 2022–2023 р.) (Виконавець робіт)
НТР «Розробка технологій виробництва харчових продуктів з доданою вартістю на принципах сталого розвитку» (№ держреєстрації 0124U002836, 2024–2028 р.) (Виконавець робіт)
ДБТ «Вивчення впливу бойових дій на можливість отримання безпечної сільськогосподарської продукції» (№ держреєстрації 0125U001049, 2025–2027 р.) (Відповідальний виконавець проєкту)
Підвищення кваліфікації (стажування):
НУБіП України, Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму. Підвищення кваліфікації «Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності» (31.10. – 11.11.2022). Свідоцтво № СС00493706/017683-22 (дата 11.11.2022). Обсяг – 2 кредити (60 годин). (Тема роботи «Навчальна дисципліна «Технології молока та молочних продуктів» в світлі реалізації креативних навичок»)
Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. Тренінговий проєкт «Grantwriter – III» (27-31 березня 2023 року). Сертифікат № 2503 (дата 31.03.2023). Обсяг – 2 кредити (60 годин).
НУБіП України, Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму. Підвищення кваліфікації «Інноваційні професійні компетентності в педагогічній діяльності» (16.09. – 27.09.2024). Свідоцтво № СС00493706/023539-24 (дата 27.09.2024). Обсяг – 2 кредити (60 годин). (Тема роботи «Обґрунтування методичного забезпечення сучасних інформаційних технологій навчання при викладанні дисципліни «Основи наукових досліджень»)
Стажування згідно плану-графіку на ТОВ «Сумський молочний завод» з 17.10.24 по 17.11.24. Наказ на стажування № 1394/вк/тр. Звіт затверджено протоколом засідання кафедри технологій та безпечності харчових продуктів від 22 листопада 2024 року, протокол № 7. (Тема: «Інновації у виробництві молочних продуктів, підвищення харчової та біологічної цінності продукції та управління якістю і безпекою молочних продуктів»)
Міністерство освіти і науки України. Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти. Підвищення кваліфікації «Основи мультифункціонального сільського господарства» (11.12.2024). Сертифікат № ПК 38282994/7647-24. Обсяг – 0,26 кредити (8 годин).
Онлайн школа Цифрові технології в наукових дослідженнях. Підвищення кваліфікації ІІ онлайн школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях» (12.11 – 12.12.2024). Сертифікат № 20241212/166 (дата 12.12.2024). Обсяг – 3 кредити (90 годин).
Інша інформація: керівник науково-практичного гуртка «Школа сироваріння».
У 2023 році за інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції в частині розроблення технології комплексної переробки рослинної сировини відзначена іменною подякою Голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії ГРИШИНОЇ.
У 2024 році присуджено стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених (постанова Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки від № 6 від 05 листопада 2024 року).