Синенко Тетяна Павлівна

Доктор філософії (PhD), доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5300-5142

ID Scopus: 57222184920   https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57222184920

ResearcherID: AAD-1619-2021

Scholar google: https://scholar.google.com/citations?hl=ru&user=AUAsnv8AAAAJ

Телефон: +380684870521

E-mail: t.p.synenko@gmail.com, корпоративна пошта: tetiana.synenko@snau.edu.ua

Народилася у 1994 році у м. Охтирка, Сумська область, українка.

Освіта:

2012-2016 р.р. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)

Спеціальність: Харчові технології та інженерія, кваліфікація: інженер-технолог із харчової інженерії, СВО: бакалавр

2016-2018 р.р. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)

Спеціальність: Технологія зберігання, консервування та переробки молока, кваліфікація: інженер-технолог, СВО: магістр

2018-2022 р.р. Сумський національний аграрний університет (м. Суми)

Спеціальність: 181 Харчові технології, доктор філософії (диплом Н23 №001158 від 15.08.2023)

Тема дисертації: «Розробка натуральних смако-ароматичних добавок із вторинної сировини»

2022 р. Сертифікат вільного володіння англійською мовою В2

Досвід роботи:

01.09.2019 – 30.06.2023 – асистент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету

01.09.2023 – 09.10.2023 – старший викладач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету

10.10.2023 – дотепер – доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету

01.10.2022 – 31.12.2023 – молодший науковий співробітник Сумського національного аграрного університету

Науково-технічні роботи, виконані на замовлення територіальних громад, фізичних та юридичних осіб (виконавець робіт):

  1. «Розширення асортименту хліба ТМ «ПАН ПЕКАР»» ФОП Нагорний Я. В.;
  2. «Технологія сирного продукту збагаченого білковою рослинною сировиною» ФОП Одінцов С. М.;
  3. «Консультування та супроводження механізмів розвитку селища» ССК «Ярославна»

Технічні умови:

  1. Натуральні смако-ароматичні добавки. Технічні умови. ТУ У 01.4-04718013-001:2022
  2. Сніданки сухі з підвищеною біологічною цінністю. Технічні умови. ТУ У 10.6-04718013-006:2023
  3. Вироби макаронні з підвищеним вмістом харчових волокон. Технічні умови. ТУ У 10.7-04718013-007:2023

Патенти:

  1. Спосіб гідролізу сироваткових білків: патент на винахід № 125945. Україна : МПК А23L 33/18 (2016.01), A23J3/34 (2006.01), A23J 3/08 (2006.01), № а202003737 ; заявл. 22.06.2020 ; опубл. 13.07.2022, Бюл. № 28.
  2. Спосіб гідролізу сироваткових білків: патент на корисну модель № 146260. Україна : МПК А23L 33/18 (2016.01), A23J3/34 (2006.01), № u202005781 ; заявл. 08.09.2020 ; опубл. 03.02.2021, Бюл. № 5.
  3. Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків: патент на корисну модель № 151760. Україна : МПК А23С 23/00, A23L 1/29 (2006.01), № u202201493; заявл. 10.05.2022 ; опубл. 07.09.2022, Бюл. № 36.
  4. Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із кукурудзяних качанів: патент на корисну модель № 151761. Україна : МПК A23C 23/00; A23L 33/105, № u202201494 ; заявл. 10.05.2022 ; опубл. 07.09.2022, Бюл. № 36.
  5. Спосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Meat flavor»: патент на корисну модель № 151763. Україна : МПК A23L 27/26, A23L 27/215, № u202201645 ; заявл. 23.05.2022 ; опубл. 09.2022, Бюл. № 36.
  6. Спосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Chocolate flavor»: патент на корисну модель №151764. Україна : МПК A23L 27/215, A23L 27/28, № u202201646 ; заявл. 23.05.2022 ; опубл.  09.2022, Бюл. № 36.

Публікації Синенко Т.П. за напрямами наукових тематик кафедри

за період 2019-2023 рр

0122U200866 Розроблення технологій комплексної переробки рослинної сировини на харчові продукти (2022-2023)
Технології зерна, хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів Самілик, М. М., Назаренко, Ю. В., Синенко, Т. П., Кіліпута, А. В., & Мазний, Ю. О. (2023). Розроблення сухих сніданків на основі похідних переробки моркви. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, 2 (52), 65-70. https://doi.org/10.32782/msnau.2023.2.10 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
0119U101237 Інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції (2019-2024)
Технології молока та молочних продуктів Ladyka, V., Bolgova, N., Synenko, T., Skliarenko, Y., & Vechorka, V. (2023). Determining the influence of raw milk protein composition on the yield of cheese and its nutrient content. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (11 (126), 33–41. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.292063 (Scopus)
Назаренко, Ю. В., Пуригін, І. О., Болгова, Н. В., & Синенко, Т. П. (2023). Розробка рецептурних композицій сирних паст з підвищеною біологічною цінністю. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 1. 65–74. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2023.1.7
(вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Синенко, Т. П., & Фролова, Н. Е. (2020). Ферментативний гідроліз сироваткових білків молока. Вісник аграрної науки Причорномор’я,   1 (105). 79–86. https://doi.org/10.31521/2313-092X/2020-5(105)-10 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Синенко, Т. П., Дзюба, Я. С., Болгова, Н. В, Назаренко, Ю. В., Пуригін, І. О., & Одінцов, С. М. (2023). Визначення впливу пюре кропиви-яблука на якісні показники йогурту. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, 4. (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Технології переробки рослинної сировини Frolova, N., Yushchenko, N., Korablova, O., Voitsekhivskyi, V., Ocheretna, A., & Synenko T. (2021). Comparative Study of Carvones from Various Essential Oils and Their Ability to Increase the Stability of Fat-Containing Products. Journal of Ecological Engineering, 22(3). 239–248. https://doi.org/10.12911/22998993/132995 (Scopus)
Назаренко, Ю. В., Шмідт, Б. В., Болгова, Н. В., & Синенко, Т. П. (2023). Розробка сирного продукту із рослинним білком. Вісник ЛТЕУ. Teхнічні науки, 33. 47–54. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2023-33-07 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Одінцов,  С. М., Назаренко, Ю. В., Болгова, Н. В., Синенко, Т. П., & Пуригін І. О. (2023). Використання рослинної білкововмісною сировини в технології сирів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 6. (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Назаренко, Ю. В., Шмідт, Б. В., Болгова, Н. В., & Синенко, Т. П. (2023). Розробка сирного продукту із рослинним білком. Вісник ЛТЕУ. Teхнічні науки, 33. 47–54. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2023-33-07 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Основи наукових досліджень Синенко, Т. П., & Фролова, Н. Е. (2021). Моделювання та оптимізація процесу ферментативного гідролізу сироваткових білків. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки, 25. 111–119. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2021-25-15 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
0121U111511 Управління промисловими відходами харчових виробництв (2021-2024)
Хімія смаку, запаху, кольору Синенко, Т. П., & Болгова, Н. В. (2023). Розробка натуральної смакоароматичної добавки «Meat flavor». Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, 4 (50), 103-110. https://doi.org/10.32845/msnau.2022.4.16 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Синенко, Т. П., Фролова, Н. Е., Соколенко, В. В., & Губа, С. О. (2022). Дослідження впливу типу цукру на реакцію Майяра в модельних системах із гідролізатом сироваткових білків. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 1, 135–146. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.1.15 (вітчизняний фаховий журнал категорії «Б»)
Synenko, T., Bezusov, A., & Dubova, H. (2020). Research on flavor precursors of whey in the technology of flavored foam. Food Science and Technology, 14 (1). 70–80. https://doi.org/10.15673/fst.v14i1.1648 (Web of Science)

Підвищення кваліфікації:

  1. Круглий стіл «New Tendencies and Global Trends in Technologies far Raw Material Storage and Food Production. Полтавський державний аграрний університет, 30.03.2021. Обсяг – 0,12 кредитів (3,5 години). Сертифікат № СС00493014/000532-21.
  2. Курс лекцій «Теорія професійного сироваріння». Academy of Cheese (Великобританія), ProCheese Academy (Україна). Вересень-листопад 2022 року.
  3. Онлайн-курс чизмонгерів. ProCheese Academy (Україна), 28.03.2023.
  4. Курс «Рішення GOOGLE for education для автоматизації оцінювання та формування підсумкових документів і звітів». Академія цифрового розвитку, 16.01.2023. Обсяг – 0,07 кредитів (2 години). Сертифікат № ЦІРАОПД-1108.
  5. Курс «Цифрові Інструменти GOOGLE для освіти» (базовий рівень). Академія цифрового розвитку, 15.01.2023. Обсяг – 1 кредит (30 годин).
    Сертифікат №GDTfE-06-Б-04709.
  6. Курс «Цифрові Інструменти GOOGLE для освіти» (середній рівень). Академія цифрового розвитку, 22.01.2023. Обсяг – 1 кредит (30 годин).
    Сертифікат №GDTfE-06-С-01093.
  7. Підвищення кваліфікації «Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності». НУБіП України, Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму, 31.10. – 11.11.2022. Обсяг – 2 кредити (60 годин). Свідоцтво СС00493706/017683-22.
  8. Тренінговий проєкт «Grantwriter – III». Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, 27-31 березня 2023 року. Обсяг – 2 кредити (60 годин). Сертифікат № 2503.
  9. Онлайн-курс «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР». Eu4SaferFood, Міністерство аграрної політики та продовольства України.
  10. Онлайн-курс «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства». Eu4SaferFood, Міністерство аграрної політики та продовольства України.
  11. Онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач». Міністерство аграрної політики та продовольства України.
  12. Онлайн-курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів». Центр забезпечення якості освіти НаУКМА, AcademIQ. Обсяг – 2 кредити (60 годин).
  13. Онлайн-тренінг «Експерт з акредитації освітніх програм». Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти України.

 Керівництво науковою роботою студентів:

  1. Дзюба Я.С. «Визначення впливу нетрадиційної рослинної сировини на функціонально-технологічні властивості йогурту» (Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, 2023–2024 н.р.);

 Державні та відомчі нагороди:

  1. Подяка голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії ГРИШИНОЇ за інноваційні технологічні рішення у виробництві харчової продукції в частині розроблення технології комплексної переробки рослинної сировини (2023 рік)

CV Synenko