Ступінь вищої освіти “Доктор філософії”
Наукові конференції
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2025). Здобувач: Пономаренко Валерія. Керівник: Кошель Олена. Дивитися збірник на сторінці 380
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2025). Здобувач: Губа Світлана. Керівник: Тищенко Василь. Дивитися збірник на сторінці 369
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2025). Здобувач: Луханін Богдан. Керівник: Болгова Наталія. Дивитися збірник на сторінці 374
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2025). Здобувач: Курачов Вадим. Керівник: Болгова Наталія. Дивитися збірник на сторінці 371
-
Участь Всеукраїнської науково-практичної конференції “Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні”. Здобувач: Луханін Богдан. Керівник: Болгова Наталія. Дивитися збірник на сторінці 200
-
Участь у Міжнародній науково-практичній конференції “Технології харчових продуктів і комбікормів” (2025). Здобувач: Старинський Олег. Керівник: Степанова Тетяна. Згадка у новинах.
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2025). Здобувач: Пуригін Іван. Керівник: Назаренко Юлія. Дивитися збірник на сторінці 382
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2024).Здобувач: Курачов Вадим. Керівник: Болгова Наталія. Дивитися збірник на сторінці 478
-
Участь у науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ (2024). Здобувач: Губа Світлана. Керівник: Тищенко Василь. Дивитися збірник на сторінці 471
Наукові конкурси
Гранти, стартапи та інтелектуальна власність
-
Середа, О. Г., Геліх, А. О., & Воронін, О. А. (2025). Оптимізація рецептурного складу збивного бісквітного напівфабрикату з додаванням борошна із цвіркунів та цукрозамінників. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 15(1), 331-338. https://doi.org/10.32782/2220-8674-2025-25-1-41
-
Bolhova, N. V., & KarachоvV. V. (2025). Nutritional value of moringa powder-based quick-made drinks. Bulletin of Sumy National Agrarian University. The Series: Mechanization and Automation of Production Processes, (1 (59), 3-7. https://doi.org/10.32782/msnau.2025.1.1
-
Кошель О. Ю., Пономаренко В. І. Особливості технології бісквіту з використанням борошна зеленої гречки. Scientific bulletin of the Tavria StateAgrotechnological University. 2025. Т. 15, № 1. С. 309–315. https://doi.org/10.32782/2220-8674-2025-25-1-38
-
Bolhova, N., Karachov, V., Koshel, O., Chernyavska, T., Yudina, T., Gnitsevych, V., Deinychenko, G., & Sukmanov, V. (2025). Devising a recipe for a functional milk drink based on Moringa powder. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(11 (135), 27–32. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2025.329644.
-
Кошель О. Ю., Пономаренко В. І. Використання натуральних барвників у кондитерських виробах. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2025. № 3. С. 341–347. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2025.3.36
-
Губа, С. О., Тищенко, В. І., & Божко, Н. В. (2025). Маринади для м’ясних напівфабрикатів на основі натуральних інгредієнтів. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, (1 (59), 17-24. https://doi.org/10.32782/msnau.2025.1.3
-
Болгова, Н. В., & Луханін, Б. Ю. (2025). Вплив війни на молочну галузь в україні. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 15(1), 280-286. https://doi.org/10.32782/2220-8674-2025-25-1-34
-
M. Samilyk, T. Synenko, N. Bolhova, B. Lukhanin, N. Borozenets. (2025) Аssessment of the risk of pollution of the ecosystem and agricultural products in the zone of military conflict. “Технологічний аудит та резерви виробництва” №5, 2025. Прийнято до друку (публікація у жовтні 2025). (Scopus).
-
Одінцов, С., Назаренко, Ю., Болгова, Н., & Синенко, Т. (2025). Комплексна переробка насіння конопель як стратегія безвідходного виробництва функціональних продуктів. В Україна у світовому гуманітарному дискурсі: сучасні тренди та виклики (с. 81–85). СГ НТМ «Новий курс». https://doi.org/10.61718/mon202508.04
-
Helikh, A., & Filon, A. (2025). Biochemical variability of vegetable juice powders: A key factor in modulating the physicochemical properties and safety profile of vegan fermented sausages. Technology Audit and Production Reserves, 4(3/84), 52–59. https://doi.org/10.15587/2706-5448.2025.334830
-
Самілик М.М., Васильєв В.М. Технологія виготовлення м’ясних напівфабрикатів на основі перепелиного м’яса Вісник ПУЕТТЕХ. № 2, 2025. Прийнято до друку (публікація до 30 жовтня).
-
Samilyk М.М., Vasyliev V.М. Justification of the feasibility of producing minced quail meat. «ScientificWorldJournal» Випуск №33. 2025. Прийнято до друку (публікація до 30 жовтня).
-
Helikh, A., & Filon, A. (2025). Tradytsiini frantsuzki krakeliny z pashtetom na osnovi alternatyvnykh bilkiv dlia zdorovoi ta viiskovoi diiety [Traditional French craquelins with pâté based on alternative proteins for a healthy and military diet]. Visnyk Khmelnytskoho natsionalnoho universytetu. Tekhnichni nauky [Visnyk of Khmelnytskyi National University. Technical sciences], 1(347), 423–431. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2025-347-58
-
Helikh, A., & Filon, A. (2025). Study of the amino acid profile of alternative proteins (Helix pomatia, Lissachatina fulica, Helix aspersa) and their potential application in a healthy diet: Optimization of a modern Brandade recipe. Technology Audit and Production Reserves, 2(3/82), 71–79. https://doi.org/10.15587/2706-5448.2025.326896
-
Пуригін, І. О., & Назаренко, Ю. В. (2025). Сиркові пасти, збагачені порошком грушевих вичавок. Bulletin of Sumy National Agrarian University. The series: Mechanization and Automation of Production Processes, (1 (59)), 64–69. https://doi.org/10.32782/msnau.2025.1.10
-
Odintsov, S., Nazarenko, Y., Synenko, T., & Huba, S. (2024). Determining the influence of hemp seed protein on the quality indicators of cheese product and the content of nutrients in it. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (128), 6–12. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.300172
-
Одінцов, С. М., Назаренко, Ю. В., Болгова, Н. В., Синенко, Т. П., & Пуригін, І. О. (2024). Використання рослинної білкововмісною сировини в технології сирів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 139-146. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.6.16
-
Одінцов, С., & Назаренко, Ю. (2024). Технологія сирного продукту із протеїном конопляним. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(2). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-2-17
-
Liu, Y., Helikh, A. O., Filon, A. M., Tang, X.-X., Duan, Z.-H., & Ren, A.-Q. (2024). Beetroot (Beta vulgaris L. var. conditiva Alef.) pretreated by freeze-thaw: Influence of drying methods on the quality characteristics. CYTA-Journal of Food, 22(1), 1–12. https://doi.org/10.1080/19476337.2023.2295421
-
Пуригін, І. О., Назаренко, Ю. В., & Синенко, Т. П. (2024). Вибір раціонального способу сушіння груш в умовах крафтового виробництва. Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, (37), 49–55. https://doi.org/10.32782/2522-1221-2024-37-07
-
Пуригін, І. О., Назаренко, Ю. В., Синенко, Т. П., Болгова, Н. В., & Борозенець, Н. С. (2024). Вплив молочної сироватки та сублімованої груші на біологічну цінність сиркових паст. Journal of Chemistry and Technologies, 32(2), 382–390. https://doi.org/10.15421/jchemtech.v32i2.296625
-
Синенко, Т. П., Дзюба, Я. С., Болгова, Н. В., Назаренко, Ю. В., Пуригін, І. О., & Одінцов, С. М.(2023). Визначення впливу пюре кропиви-яблука на якісні показники йогурту. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів, 4 (54), 42-46. https://doi.org/10.32782/msnau.2023.4.7
-
Головко, Т. В., Пасічний, В. М., Головко, М. П., Степанова, Т. М., Назаренко, Ю. В., Лапицька, Н. В., Пуригін, І. О., & Шмідт, Б. В. (2023). Вегетаріанське пісочне печиво збагачене бататом (Ipomoea batatas var. Portu beterraba). Journal of Chemistry and Technologies, 31(2), 325–333.https://doi.org/10.15421/jchemtech.v31i2.279127
-
Назаренко, Ю. В., Пуригін, І. О., Болгова, Н. В., & Синенко, Т. П. (2023). Розробка рецептурних композицій сирних паст з підвищеною біологічною цінністю. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (1), 65–74. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2023.1.7
-
Liu, Y., Helikh, A., Filon, A., & Duan, Z. (2023). Sausage technology for food sustainability: Recipe, color, nutrition, structure. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(11/124), 47–58. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.286323
-
Gao, D., Helikh, A., Filon, A., Duan, Z., & Vasylenko, O. (2022). Effect of pH-shifting treatment on the gel properties of pumpkin seed protein isolate. Journal of Chemistry and Technologies, 30(2), 198–204. https://doi.org/10.15421/jchemtech.v30i2.241145