Димитрієвич Любов Радоївна
- Димитрієвич Любов Радоівна народилася в. 17.05.50 р в родині військовослужбовця в Калузькій області.
- З 1957 по 1965 рр. навчалася в школах Московської області, в 1965р. переїхавши в г. Харків закінчила сш. № 45.
- З 1967 р по 1972 р. навчалася в Харківському інституті громадського харчування на технологічному факультеті. Диплом за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування».
- За розподілом з 1972 по 1975 р. працювала викладачем в Пензенському технікумі радянської торгівлі.
- З 1975 р по1977 р. працювала інженером технологом в студентському тресті їдалень, безпосередньо займалася роботу їдальні № 825, ХАІ. Нагороджена грамотою «Кращий технолог Дзержинського району м. Харків».
- У 1977 р перекладом працювала спочатку інструктором, а потім зав. організаційним відділом обкому профспілок працівників торгівлі та споживчої кооперації.
- З 1977 р по 2005 р працювала викладачем на кафедрі «Технології харчування» в Харківському інституті громадського харчування: ХІГХ, ХДУХТ.
- У 1987 році захистила дисертацію «Технологія виробництва напівфабрикатів високого ступеня готовності зі свинячої печінки, селезінки, м'яса механічної обвалки», спеціальність 05.18.04- технологія м'ясних, молочних і рибних продуктів у Всесоюзному Науково - Дослідницькому Інституті м'ясної промисловості 23.02. присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук.
- З 29 листопада 1991 р. присвоєно вчене звання доцента по кафедрі технології виробництва продуктів громадського харчування.
- З 2005 р по 2010р. - на посаді професора, зав. кафедрою технології м'яса і м'ясопродуктів Сумського національного аграрного університету. За час роботи підготовлена необхідна документація по акредитації та ліцензування випуску спеціалістів та магістрів за технологією м'яса і м'ясопродуктів, введена спеціалізація «Технологія харчування», підготовлена документація по відкриттю кафедри «Технологія харчування».
- З 2010 р. по сьогоднішній час робота на кафедрі «Технологія харчування». Брала активну участь в підготовці документації та випуску бакалаврів, спеціалістів і магістрів за спеціальністю.
- Нагороди: грамота «Кращий технолог Дзержинського району м. Харків», диплом 3-ий ступеня ВДНГ, неодноразово нагороджувалася преміями та грамотами за час роботи в ХІГХ (ХДУХТ) і в СНАУ.
- Наукові інтереси: «Розробка технології нових видів харчових продуктів оздоровчого призначення».
- Наукова школа: Під керівництвом захищені 2 дисертації:
- Ібрагімова Л.Р. «Технологія переробки м'яса тварин вимушеного забою в кулінарну продукцію», - Харків. - 1991р. (ХІГХ).
- Скуріхіна Л.А. «Технологія жиро-рослинних кулінарних виробів для підприємств харчування», - Харків. - 1995 р. (ХГАТОП).
- Наукові публікації: Опубліковано понад 15 підручників і навчальних посібників з грифом МОН, 400 статей і тез, отримано понад 30 патентів і авторських свідоцтв:
- Черевко А.И., Крайнюк Л.Н., Касилова Л.А., Димитриевич Л.Р., Крутовой Ж.А.,Зиборова Л.Г. Методы контроля качества пищевой продукции: Учебное пособие для студ. техн.. спец. Харьк. гос.университет питания и торговки.- Харьков, 2004 (с грифом МОН).- 234 с;
- О.М. Царенко,М.І. Машкин, Л.Ф. Павлоцька, Л.Р. Димитріевич, Н.В. Дуденко Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування. Частина 1. Основи фізіології харчування. Навчальний посібник.- Суми: ВАТ «Сумська обласна друкарня», видавництво «Козацький вал», 2004. (с грифом МОН).- 358 с.;
- О.М. Царенко,М.І. Машкин, Л.Ф. Павлоцька, Л.Р. Димитріевич, Н.В. Дуденко, Париш Н.М. Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування. Частина 2. Основи гігієни та безпеки харчування. Навчальний посібник.- Суми: ВТД «Університетська книга», 2004. (с грифом МОН).- 278 с.;
- О.І.Черевко, Л.М. Крайнюк, Л.О.Касілова, Л.Р.Димитріевич, Ж.А. Крутовий, Л.Г. Зиборова. Методи контролю якості харчової продукції.- Навч. посібник для студ. Виших навч. закл. техн.спец.- Харк. держ. університет харчування та торгівлі: - Харків: ХДУХТ, 2005. (с грифом МОН ).- 230 с.;
- Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитріевич Л.Р. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів.- Навчальний посібник.- Суми: ВТД «Університетська книга», 2007. (с грифом МОН).- 441 с.;
- О.І.Черевко, Л.М. Крайнюк, Л.О.Касілова, Л.Р.Димитріевич,В.М.Бондарчук, Ж.А. Крутовий, Л.Г. Зиборова, М.О.Янчева, Л.А.Скуріхіна. Методи контролю продукції тваринництва та рослинних жирів.- Навчальний посібник.- Суми: ВТД «Університетська книга», 2009. (с грифом МОН).- 300 с.
- Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитріевич Л.Р.,Божко Н.В. Біологічна хімія.- Підручник.- Суми: «Університетська книга», 2009. (с грифом МОН).- 379 с.
- Черевко А.И., Дуденко Н.В., Павлоцкая Л.Ф., Димитриевич Л.Р. Диетическое питание :в Д 44 в 2 т. –-. Т.1: Физиологические основы диетического питания.- Учебное пособие-справочник.- Сумы: Университетская книга, 2011 ( с грифом МОН).- 432 с.;
- А.И.Черевко, Л.Р. Димитриевич,Л.Ф.Павлоцкая,Н.В.Дуденко,Л.А.Скурихина. Диетическое питание :в Д 44 в 2 т. –-. Т.2 : Основы технологии производства и организации потребления продукции диетического питания.- Учебное пособие-справочник.- Сумы: Университетская книга, 2012 – 2013 ( с грифом МОН) - 494с.
- О.І.Черевко, Н.В.Дуденко, Л.Ф.Павлоцька., Л.Р.Димитріевич, Л.А.Скуріхіна. Дієтичне харчування.- Підручник.- Х.: ХДУХТ, Світ Книг, 2016, ( с грифом МОН).- 360 с.;
- М. Галібаренко, О.Смірнов, В.Пасічний, О.Коваль, О.Якубчак, Д. Засекін, Л.Баль-Прилипко, Л.Димитріевич, В.Бондарчук, В.Касянчук, Ю.Колос, Г.Єресько, А Плотницька Підприємства по забою худоби, птиці, кролів і переробці продуктів забою.- Відомчі норми технологічного проектування.- Кіїв: Міністерство аграрної політики України, 2006.- 154 с.
- М,И.Беляев, Л.Р.Димитриевич, А.И.Черевко. Совершенствование технологи производства паштета из печени.- Изв. вузов. Пищевая технология,- 1986.-№3. с. 17-19.;
- Беляев М,И., Черевко А.И,.Беляева Л.М., Усина А.И.,Постнов Г.М.,Димитриевич Л.Р и др. Исследование состава и свойств мясокостных паст и пути их использования.- ХХХ11 Европейский конгресс научных работников мясной промышленности.- Гент /Бельгия/:1986.-т.2.- с.59-60;
- Димитрієвич Л.Р., Скуріхіна Л.А., Набокова А.М. Харчові продукти радіопротекторної дії. Матеріали Міжнародної науково-практичної. – Полтава 7-9 листопада, 2005 - ППТУ – 2005. – с.452-454.;
- Димитриевич Л.Р., Касилова Л.А., Прасол Д.Ю. Типовая технологическая модель – основа разработки новой продукции. Сб. научных трудов, ХНТУ, №6. 2005. – с.88-93.;
- Касянчук В.В. та інш. «Мікробіологія продуктів і тваринних кормів – горизонтальний метод визначення активності води».- ДСТУ.- 134с/1 ДСТУ ISO 21807:2002.;
- Димитриевич Л.Р., Скурихина Л.А. Производство многофункциональных субпродуктовых и жиро-растительных изделий. Food Technology № 2, 2007.- с 45.;
- Димитрієвич Л.Р., Скурихина Л.А. Регулювання якості натуральних продуктів із свинини, яловичини, баранини та інших видів м’яса. Les problèмes conteмporainѕ de la technosphère et de la forмation des cadres ďingènieurs. Сборник трудов VII Международной научно-методической конференции в городе Сусс /Тунис/ с 08 по 17 октября 2013 г. – Донецк: ДонНТУ, 2013.- С. 119-122;
- Димитрієвич Л.Р., Скуріхіна Л.А. Дослідження впливу рослинної сировини на структурно-механічні властивості жиро-рослинних паст. Les problèмes conteмporainѕ de la technosphère et de la forмation des cadres ďingènieurs . Сборник трудов VI1I Международной научно-методической конференции в городе Хаммамет /Тунис/ с 28.09. по 05.10 2014 г. –Donetsk^UICM, 2014. c. 148-151.;
- Димитрієвич Л.Р., Маренкова Т.І. Медико-біологічні дослідження м’ясопродуктових виробів з рослинними наповнювачами. Праці / Таврійський державний агротехнологічний університет – Вип. 18. Т 1 – Мелітополь: ТДАТУ, 2018.– с. 125-131.
- Victoria Kasianchuk. Determination of honey geographic origin according to its elemental composition by the method of x-ray fluorescence // Victoria Kasianchuk, Oleksanda Berhilevych, Inna Negai, Lubov Dimitrijevich, Tatyana Marenkova. «EUREKA: Life Sciences» (2019), Number 2. Food Science and Technology. С 12-19.
- Scopus 1. Berhilevych. Construction of a method for predicting the number of enterobacteria in milk using artifical neural networks //O. Berhilevych, V. Kasianchuk, I. Chernetskyi, A. Konieva, L. Dimitrijevich, T. Marenkova. Східно-Європейський ЖУРНАЛ передових технологій. Technology and equipment of food production. 2/11 (98) 2019. С. 6-13.
- Основні дисципліни, що проводяться занять:
- Основи технології приготування їжі;
- Вступ до спеціальності;
- Технологія виробництва продукції підприємств ресторанного господарства;
- Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування;
- Технологія м'яса і м'ясопродуктів;
- Технохімічниій контроль виробництва м'яса і м'ясопродуктів;
- Управління якістю продукції ресторанного господарства;
- Технологія продукції дієтичного призначення;
- Технологія оздоровчих харчових продуктів;
- Поглиблене вивчення технології продукції ресторанного господарства та ін.
- Підвищення кваліфікації: в 1918 р, ресторан «Гламур» м.Суми.