Тищенко Василь Іванович

Доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент

ID Scopus: 57195522533 

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8149-4919

ID Web of Science V-2213-2018

Scholar google: https://scholar.google.com.ua/citations?user=Iq0hSmcAAAAJ&hl

Телефон: 0507276713

E-mail: tischenko_1958@ukr.net

Народилася у 1958 році у с. Терешківка, Сумського району Сумської області, українець.

 

Освіта:

1978-1983 рр. Сумський сільськогосподарський інститут

Спеціальність: Виробництво і переробка продуктів тваринництва, зооінженер, диплом з відзнакою.

1984-11.1989 рр. Науково-дослідний інститут тваринництва Лісостепу і Полісся України (навчання в аспірантурі (м. Харків)

Спеціальність: Технологія виробництва продукції тваринництва, кандидат сільськогосподарських наук (від 22 червня 1993 року)

Тема дисертації: «Підвищення ефективності використання кнурів умовах промислових комплексів»

Досвід роботи:

1983-1993 р.: Сумський сільськогосподарський інститут, асистент кафедри технології виробництва і переробки продуктів тваринництва

1993-1999 рр. Сумський національний аграрний університет, доцент, кафедри технології виробництва і переробки продуктів тваринництва

1999 - 2020 рр – доцент кафедри технології молока і м’яса СНАУ.

2020 – дотепер - доцент кафедри технологій та безпечності харчових продуктів СНАУ.

 Науково-технічні роботи, виконані на замовлення територіальних громад, фізичних та юридичних осіб (науковий керівник):

  1. « «Розробка проектної документації цеху з переробки м’яса"» для ФОП Васін І.М. (Договір № ГДТ № 11/9 від 11.09. 2019 р.)
  2. ««Розробка рецептури крафтових м’ясопродуктів на основі регіональної сировини» для ФОП «Максименко А.А.» (Договір № 15-05 від 15.05.2023 р.

Патенти:

  1. М'ЯСОМІСТКА НАПІВКОПЧЕНА КОВБАСА З М'ЯСОМ КАЧКИ ПЕКІНСЬКОЇ. Патент на корисну модель № 1 133197 UA МПК (2016.01) A23L 13/50 ї./ Божко Н.В., Пасічний В.М., Тищенко В.І.; Вертелецька Н.П., заявник і патентовласник Сумський нац. агран. ун-т. - № 05371, заявл. 26.10.2018, опубл. 25.03.2019, бюл. № 6.
  2. СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ М'ЯСОВМІСНОЇ ВАРЕНОЇ КОВБАСИ "КАЧИНА" З ЕКСТРАКТОМ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ. Патент на винахід № 119078 UA МПК A23L 13/40../ Пасічний В.М., Божко Н.В., Тищенко В.І.; заявник і патентовласник Сумський нац. аграрн. ун-т. - № a201704524, заявл. 10.05.2017, опубл. 25.04.2019, бюл. № 8.
  3. СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ М'ЯСОВМІСНОЇ ВАРЕНОЇ КОВБАСИ "КАЧИНА" З ЕКСТРАКТОМ ЖУРАВЛИНИ. Патент на винахід № 119079 UA МПК A23L 13/40../ Пасічний В.М., Божко Н.В., Тищенко В.І.; заявник і патентовласник Сумський нац. аграрн. ун-т. - № a201704543, заявл. 10.05.2017, опубл. 25.04.2019, бюл. № 8.
  4. СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА М’ЯСОВМІСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ СІЧЕНИХ З ПОРОШКОМ З КІСТОЧОК ЧЕРВОНОГО ВИНОГРАДУ. Патент на винахід № 119925 UA МПК A23L 13/40. / Божко Н.В., Пасічний В.М., Тищенко В.І., Окуневська С.О.; заявник і патентовласник Сумський нац. аграрн. ун-т. - № a201705989, заявл. 15.06.2017, опубл. 26.06.2019, бюл. № 12.
  5. СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА М’ЯСОВМІСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ СІЧЕНИХ З ПОРОШКОМ З КІСТОЧОК ЧЕРВОНОГО ВИНОГРАДУ. Патент на винахід № 119485 UA МПК A23L 13/40../ Божко Н.В., Пасічний В.М., Тищенко В.І.;  № a201710832, заявл. 6.11.2017, опубл. 27.08.2019, бюл. № 16.
  6. М'ЯСОВМІСНА ВАРЕНА КОВБАСА З М'ЯСОМ КАЧКИ І ПРІСНОВОДНОЇ РИБИ Пат. на корисну модель № 145858 Україна: МПКA23L 13/60 (2016.01). №u202004641; заявл. 2020-07-22; опубл. 2021-01-06, Бюл. № 1.
  7. М'ЯСОВМІСНИЙ ХЛІБ "ЄЛИЗАВЕТИНСЬКИЙ" З ЕКСТРАКТОМ РОЗМАРИНУ Пат. на корисну модель № 146201 Україна: МПКA23L 13/40 (2016.01) A23L 13/60 (2016.01). №u 2020 04643; заявл. 2020-07-22; опубл. 2021-01-27, Бюл. № 4.
  8. М'ЯСОВМІСНИЙ ХЛІБ "ЄЛИЗАВЕТИНСЬКИЙ" З ЕКСТРАКТОМ ЖУРАВЛИНИ Пат. 146203 Україна: МПКA23L 13/00, A23L 13/40 (2016.01), A23L 13/60 (2016.01), A21D 13/00. №u202004653; заявл. 2020-07-22; опубл. 2021-01-27, Бюл. № 4.
  9. СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА М'ЯСОВМІСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ "ГАННІВСЬКІ" Пат. на корисну модель № 122544 Україна: МПКA23L 13/50. №201904189; заявл. 2019-04-19; опубл. 2020-11-27, Бюл. № 22.
  10. СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА М'ЯСОВМІСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ПОСІЧЕНИХ "ПУТИВЛЬСЬКИХ". Пат. на корисну модель № 122545 Україна: МПКA23L 13/50. №201904196; заявл. 2019-04-19; опубл. 2020-11-25, Бюл. № 22.
  11. М'ЯСОВМІСНА ВАРЕНО-КОПЧЕНА КОВБАСА З М'ЯСОМ КАЧКИ МУСКУСНОЇ З ЕКСТРАКТОМ РОЗМАРИНУ Пат. 121263 Україна: МПКA23L 13/40.. №201805354; заявл. 2018-05-15; опубл. 2020-04-27, Бюл. № 8.
  12. М'ЯСОВМІСНІ ПОСІЧЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ «ЯРОСЛАВСЬКІ» Пат. на винахід № 121264 Україна: МПКA23L 13/40.. №201805359; заявл. 2018-05-15; опубл. 2020-04-27, Бюл. № 8.
  1. М'ЯСОВМІСНИЙ ХЛІБ «ЄЛИЗАВЕТИНСЬКИЙ» Пат. на винахід № 121254 Україна: МПКA23L 13/40. №201803072; заявл. 2018-03-26; опубл. 2020-04-27, Бюл. № 8.
  2. М'ЯСОВМІСНИЙ ХЛІБ "ЄЛИЗАВЕТИНСЬКИЙ" З ЕКСТРАКТОМ ЖУРАВЛИНИ Патент на корисну модель № 146203. МПК (2006): A23L 13/00, A23L 13/40 (2016.01), A23L 13/60 (2016.01), A21D 13/00../ Божко Н.В., Пасічний В.М., Тищенко В.І. № u202004653, заявл. 22.07.2020., опубл. 27.01.2021, бюл. № 4.

Навчальні дисципліни:

            СВО «Бакалавр»

Гігієна та санітарія харчових підприємств

Патентознавство

Проектування харчових підприємств і закладів ресторанного господарства

Технології води, безалкогольних, слабоалклгольних та алкогольних напоїв

Технологічне обладнання підприємств по переробці м'яса та молока

Технологічне обладнання харчових виробництв

Технологічне обладнання харчових виробництв

Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби

Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби

           СВО «Магістр»

Сучасні таропакувальні матеріали та середовища

Публікації Тищенко В.І. за напрямами наукових тематик кафедри за період 2019-2023 рр

Членство у спеціалізованих радах:

Рецензензування:

  1. Цуй Чженкун, ( від 7 листопада 2022 року), https://science.snau.edu.ua/golovna/4523-2/
  2. Гао Дан (10 листопада 2023 року) https://science.snau.edu.ua/gao-dan/
  3. Гуо Ліпінь (21 квітня 2023 року) https://science.snau.edu.ua/golovna/guo-lipin-2/
  4. Лі Яньпінь (14 березня 2023 року) https://science.snau.edu.ua/golovna/li-yanpin/
  5. Шань Фейфей (26 січня 2024 року) https://science.snau.edu.ua/golovna/shan-fejfej/

 Підвищення кваліфікації:

  1. Підвищення кваліфікації «Науково-педагогічні працівники: Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності», Національний університет біоресурсів та природокористування України, свідоцтво про підвищення кваліфікації СС 00493706/017691-22, 31.10.2022-11.11.2022 рр.
  2. Онлайн тренінг для експертів з акредитації освітніх програм (сертифікат від 21.07.2023 р.)
  3. Експерт НАЗЯВО з акредитації освітніх програм (Протокол засідання НАЗЯВО від 12.12.2023 року).

 Керівництво науковою роботою студентів:

  1. Жаровський Б.Б, Почтарьова Д., Розробка технології котлет з використанням натуральних антиоксидантів» (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 2019);
  2. Ревенко Р.С., Шубіна Є. Розробка технології варено-копчених ковбас з використанням білоквмісної сировини різного походження (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 2019)
  3. Будницька Г.О. Розробка технології м’ясо-містких напівфабрикатів (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ІІІ місце, 2019).
  4. Почтарьова Д.О. Розробка технології котлет з використанням натуральних антиоксидантів», (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ІІІ місце, 2020).
  5. Шубіна Є.А., Клименко В.О. Розробка технології м’ясо-місткої варено-копченої ковбаси з використанням білоквмісної сировини регіонального виробництва, (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ІІ місце, 2021).
  6. Савенко О.М. «Дослідження впливу використання продуктів переробки коноплі на функціонально-технологічні властивості фаршевих систем полікомпонентних варених ковбасних виробів» (ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ІІ місце, 2023).

 Державні та відомчі нагороди:

  1. Подяка ректора за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомі здобутки у науково-дослідній діяльності, 2019 р.
  2. Подяка Голови Сумської обласної адміністрації за сумлінну працю, вагомі наукові здобутки тощо, 2020 р.
  3. Подяка ректора за сумлінну довгосторокову працю, високий професіоналізм, вагомі здобутки у розбудові університету, а також з нагоди Дня працівників харчової промисловості, 2021р.
  4. Грамота за активну громадянську позицію, волонтерську допомогу військовій частині А7316 від командира Військової частини А7316 Міністерства оборони України, 2022 рік.
  5. Подяка СНАУ за незламність та стійкість духу, почуття патріотизму, відповідальне ставлення до посадових обов’язків та ініціативність у вирішенні складних завдань, вагомий внесок у забезпечення безперебійного функціонування університету під час воєнного стану, 2023 рік.